THANKSGIVING SANDWICH – THANKSGIVING I ÈN BOLLE!
No Reviews
Ingredienser
Antal serveringer
| Burgerboller | |
| 700 gram Kalkunbryst | |
| 1 pose frosne Grønne bønner | |
| fritureolie |
Stuffing-mash
| 6-7 Bagekartofler | |
| 100g Smør | |
| 3 fed hakkede Hvidløg | |
| 2 hakkede Æbler | |
| 1 bundt hakket Frisk persille | |
| 250 ml Fløde | |
| 2 tsk tørret Rosmarin | |
| 250g Friske tranebær | |
| 1 dl Appelsinjuice | |
| 4-5 spsk Sukker | |
| 2 dl Vand | |
| 250 ml Fløde | |
| 1 spsk Brun madkulør | |
| 5 dl Kyllingefond | |
| 4 spsk Hvedemel | |
| 1/2 fed Hvidløg | |
| 1/4 tsk Cayennepeber | |
| Salt + peber | |
| 30g Smør |
Fremgangsmåde
1.
TRANEBÆRSAUCE
Start med at lave din tranebærsauce. Du tilsætter dine ingredienser i en gryde, og laver et hurtigt opkog. Derefter skruer du ned på lav varme, og lader den hygge sig under omrøring, indtil den er kogt ind til den rigtige konsistens.
Mark as complete
2.
STUFFING MASH
Imens at din tranebærsauce koger ind, skal du skrælle dine kartofler, komme dem i en gryde med vand, og sætte dem over ved høj varme. De skal koge til de er møre og klar til at blive most.
Husk IKKE at tilsætte salt.
Mark as complete
3.
STUFFING MASH
Imens din tranebærsauce og kartoffler står og koger, kan du begynde at tilberede fyldet til din mash-stuffing.
Skær dine æbler ud i små tern, hak din hvidløg og persille fint og gør klar til at vende dem i din mash.
Mark as complete
4.
STUFFING MASH
Når dine kartofler har kogt færdigt, tilsætter du din smør og fløde, og begynder at mase det hele til en sammenhængede mos. Når den er ved at have den rigtige konsistens, vender du dine krydderier, æbler og hvidløg ud i den.
Sæt låg på gryden, og lad den stå ved minimum varme - bare så den lige holder sig varm til servering.
Mark as complete
5.
KALKUN
Hæld en god mængde olie i din gryde, og skru op for høj varme.
Når din olie er varmet op, tilsætter du din kalkun.
Husk at vende den jævnligt så den ikke sætter sig fast i bunden af gryden.
Afhængigt af hvor stor et stykke du steger, vil stegetiden variere, men ved et stort stykke, skal du regne med minimum 10-15 minuter.
Det er vigtigt at det er gennemstegt.
Når kødet er gennemstegt, skal det hvile lidt på et spækbræt, inden du kan skære det i mindre og mundrette stykker.
Mark as complete
6.
GRAVY
Smelt smør i en gryde. Bland mel i, og rør rundt. Steg af i et par minutter.
Tilsæt varm kyllingefond, lidt ad gangen, under omrøring. Tilsæt herefter fløde, cayennepeber og salt og peber. Lad det komme op at simre, til sovsen tykner.
Mark as complete
7.
GRØNNE BØNNER
Dine grønne bønner skal koges i en gryde, eller blancheres.
Mark as complete
8.
SÆT BOLLER I OVNEN
Når det hele er ved være klart, kan du varme dine boller i ovnen.
Mark as complete
9.
SAML DIN SANDWICH
Start med at lægge et tykt lag stuffing-mash. Derefter kalkunbryst i skiver, grønne bønner, tranebærsauce, og så top bollen. Overhæld nu din sandwich med din gravy!
Velbekomme!
Mark as complete







Skriv et svar