x
f
x
f
f
f
f

Thanksgiving Middag

3 timer

medium

Personer 4

“Kalkun og stuffing!”

Fremgangsmetode

Hvis der noget, der hænger sammen, så er det football og fugl!

Thanksgiving er en af de helt store dage i NFL sæsonen, hvor familierne samles om football og det helt store madbord. Men det behøver ikke kun være forbeholdt amerikanerne. Vi vil meget gerne sprede det madglade budskab herhjemme.

Her er opskrifterne på en Thanksgiving middag fra TV 2 SPORT-dagene, så du selv kan holde den perfekte Thanksgiving.

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

No Reviews

Ingredienser

Antal serveringer
STUFFING
En god klat Smør
2 fed Hvidløg
300 gram Champignon
2 Løg
3 stilke Bladselleri
2 Gulerødder
2 Kartofler
200 gram Bacon
300 Brød
Salt + peber
Paprika
Salvie
Oregano
2 dl Hønsebouillon
KALKUN
1 (4-5 kg) Kalkun
KARTOFFELMOS
1 kg Kartofler
Salt + peber
50 gram Smør
2 dl mælk
3 fed Hvidløg
TRANEBÆRSOVS
200 gram Sukker
250 ml Vand
250 gram Friske tranebær
1 tsk. Kanel
Et drys Muskatnød
CORN BREAD
150 gram Smør
200 gram Sukker
3 Æg
400 ml Sødmælk
250 gram Hvedemel
150 gram Majsmel
4½ tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt

Fremgangsmåde

1.

STUFFING

Steg bacon og svampe af.
Mark as complete
2.

STUFFING

Hak/blend løg, hvidløg og bland med krydderier, revet gulerod, revne kartofler og brødterninger.
Mark as complete
3.

STUFFING

Bland det hele på panden med en god klat smør og spæd til med bouillon.
Mark as complete
4.

STUFFING

Forholdet mellem ingredienserne er alt efter smag og behag. Men konsistensen skal være fugtig og grødet, så stuffingen indefra kan afgive saft og kraft til kalkunen.
Mark as complete
5.

KALKUN

Ingen Thanksgiving middag uden fugl! [two_third][dropcap]1[/dropcap]Den optøede kalkun "tømmes" for diverse indvolde og andet, skylles, og så skal der ’stuffes’
Mark as complete
6.

KALKUN

Når kalkunen er fyldt med stuffing sættes den på en let-smurt bradepande, hvorefter kalkunen også bliver smurt med smør og drysses med salt og peber.
Mark as complete
7.

KALKUN

Når kalkunen er fyldt med stuffing sættes den på en let-smurt bradepande, hvorefter kalkunen også bliver smurt med smør og drysses med salt og peber.
Mark as complete
8.

KALKUN

Stegetiden for en kalkun afhænger af størrelsen. Men en god tommelfingerregel er 50 minutter pr. kilo ved 160 grader. Den lave varme gør, at kalkunen ikke bliver så tør. HUSK: Hver halve time SKAL du smøre kalkunen med koldt smør på så meget af overfladen, som du kan komme til. Det gør også, at kødet ikke bliver tørt.
Mark as complete
9.

KARTOFFELMOS

Kartoflerne renses, skæres ud og koges uden salt.
Mark as complete
10.

KARTOFFELMOS

Når der mangler 5-10 minutter af kogningen kan det anbefales at smide et par fed hvidløg i vandet. Det giver lige lidt ekstra smag.
Mark as complete
11.

KARTOFFELMOS

Når kartoflerne og hvidløg er møre moses de.
Mark as complete
12.

KARTOFFELMOS

Tilsæt herefter salt, peber, smør og mælk efter smag og ønsket konsistens. Gå altid frem lidt ad gangen. Det er trods alt lettere at tilsætte mere, end det er at tage noget ud af mosen igen!.
Mark as complete
13.

TRANEBÆRSOVS

Sukker og vand koges op.
Mark as complete
14.

TRANEBÆRSOVS

Tilsæt derefter tranebær, kanel og muskatnød.
Mark as complete
15.

TRANEBÆRSOVS

Det hele koges i ti minutter til bærrene er sprunget.
Mark as complete
16.

TRANEBÆRSOVS

Hæld massen over i en skål og sæt det i køleskabet i et par timer. Det gør sovsen tyk og syltetøjsagtig, hvilket også er meningen trods navnet tranebærsovs.
Mark as complete
17.

CORN BREAD

Smør og sukker røres sammen.
Mark as complete
18.

CORN BREAD

Mælk og æg tilsættes og røres sammen.
Mark as complete
19.

CORN BREAD

Mel, majsmel, salt og bagepulver tilsættes og dejen røres sammen til en masse, der minder mere om kagedej end brøddej.
Mark as complete
20.

CORN BREAD

Dejen hældes i en form med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Mark as complete
21.

Velbekomme!

Rigtig god Thanksgiving middag og velkbekomme!
Mark as complete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.