Thanksgiving Middag
No Reviews
Ingredienser
Antal serveringer
| STUFFING | |
| En god klat Smør | |
| 2 fed Hvidløg | |
| 300 gram Champignon | |
| 2 Løg | |
| 3 stilke Bladselleri | |
| 2 Gulerødder | |
| 2 Kartofler | |
| 200 gram Bacon | |
| 300 Brød | |
| Salt + peber | |
| Paprika | |
| Salvie | |
| Oregano | |
| 2 dl Hønsebouillon | |
| KALKUN | |
| 1 (4-5 kg) Kalkun | |
| KARTOFFELMOS | |
| 1 kg Kartofler | |
| Salt + peber | |
| 50 gram Smør | |
| 2 dl mælk | |
| 3 fed Hvidløg | |
| TRANEBÆRSOVS | |
| 200 gram Sukker | |
| 250 ml Vand | |
| 250 gram Friske tranebær | |
| 1 tsk. Kanel | |
| Et drys Muskatnød |
CORN BREAD
| 150 gram Smør | |
| 200 gram Sukker | |
| 3 Æg | |
| 400 ml Sødmælk | |
| 250 gram Hvedemel | |
| 150 gram Majsmel | |
| 4½ tsk. Bagepulver | |
| 1 tsk. Salt |
Fremgangsmåde
1.
STUFFING
Steg bacon og svampe af.
Mark as complete
2.
STUFFING
Hak/blend løg, hvidløg og bland med krydderier, revet gulerod, revne kartofler og brødterninger.
Mark as complete
3.
STUFFING
Bland det hele på panden med en god klat smør og spæd til med bouillon.
Mark as complete
4.
STUFFING
Forholdet mellem ingredienserne er alt efter smag og behag. Men konsistensen skal være fugtig og grødet, så stuffingen indefra kan afgive saft og kraft til kalkunen.
Mark as complete
5.
KALKUN
Ingen Thanksgiving middag uden fugl!
[two_third][dropcap]1[/dropcap]Den optøede kalkun "tømmes" for diverse indvolde og andet, skylles, og så skal der ’stuffes’
Mark as complete
6.
KALKUN
Når kalkunen er fyldt med stuffing sættes den på en let-smurt bradepande, hvorefter kalkunen også bliver smurt med smør og drysses med salt og peber.
Mark as complete
7.
KALKUN
Når kalkunen er fyldt med stuffing sættes den på en let-smurt bradepande, hvorefter kalkunen også bliver smurt med smør og drysses med salt og peber.
Mark as complete
8.
KALKUN
Stegetiden for en kalkun afhænger af størrelsen. Men en god tommelfingerregel er 50 minutter pr. kilo ved 160 grader. Den lave varme gør, at kalkunen ikke bliver så tør.
HUSK: Hver halve time SKAL du smøre kalkunen med koldt smør på så meget af overfladen, som du kan komme til. Det gør også, at kødet ikke bliver tørt.
Mark as complete
9.
KARTOFFELMOS
Kartoflerne renses, skæres ud og koges uden salt.
Mark as complete
10.
KARTOFFELMOS
Når der mangler 5-10 minutter af kogningen kan det anbefales at smide et par fed hvidløg i vandet. Det giver lige lidt ekstra smag.
Mark as complete
11.
KARTOFFELMOS
Når kartoflerne og hvidløg er møre moses de.
Mark as complete
12.
KARTOFFELMOS
Tilsæt herefter salt, peber, smør og mælk efter smag og ønsket konsistens.
Gå altid frem lidt ad gangen. Det er trods alt lettere at tilsætte mere, end det er at tage noget ud af mosen igen!.
Mark as complete
13.
TRANEBÆRSOVS
Sukker og vand koges op.
Mark as complete
14.
TRANEBÆRSOVS
Tilsæt derefter tranebær, kanel og muskatnød.
Mark as complete
15.
TRANEBÆRSOVS
Det hele koges i ti minutter til bærrene er sprunget.
Mark as complete
16.
TRANEBÆRSOVS
Hæld massen over i en skål og sæt det i køleskabet i et par timer. Det gør sovsen tyk og syltetøjsagtig, hvilket også er meningen trods navnet tranebærsovs.
Mark as complete
17.
CORN BREAD
Smør og sukker røres sammen.
Mark as complete
18.
CORN BREAD
Mælk og æg tilsættes og røres sammen.
Mark as complete
19.
CORN BREAD
Mel, majsmel, salt og bagepulver tilsættes og dejen røres sammen til en masse, der minder mere om kagedej end brøddej.
Mark as complete
20.
CORN BREAD
Dejen hældes i en form med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Mark as complete
21.
Velbekomme!
Rigtig god Thanksgiving middag og velkbekomme!
Mark as complete







Skriv et svar