Sweet Tato’ Pie
No Reviews
Ingredienser
Antal serveringer
| 450 gram Søde kartofler | |
| 1 pakke Tærtedej | |
| 1,5 dl Smeltet smør | |
| 1,5 dl mælk | |
| 1 tsk. Kanel | |
| 2 Æg | |
| 1 tsk. vanilje ekstrakt | |
| Flødeskum |
Fremgangsmåde
1.
Start med at koge dine kartofler (med skræl) i ca. 45 minutter.
Når de er kogt færdige, hælder du koldt vand på, og piller skrællen af som var det en jakke. Det skulle gerne gå ret let.
Tænd nu din ovn på 175 grader, og gør din ubagte tærtebund klar i et fad eller en form.
Mark as complete
2.
Skær nu din kartofler ud i mindre stykker, og kom dem op i mikser eller blender.
Bland din smeltede smør ned til kartoflerne, og kør mikseren/blenderen, indtil at hele er blandet godt sammen.
Tilføj derefter mælken, sukker, kanel og vaniljeekstrakt og kør blenderen igen.
Massen skal være helt glat, før at den er færdig.
Når den er klar hælder du den ned i den ubagte tærtebund.
Mark as complete
3.
Sæt nu kagen i ovnen på 175 grader, og lad den bage i cirka en time.
Husk dog at holde øje med den, så den ikke brænder på.
Du vil opleve at kagen, nærmest som en soufflé, vil rejse sig i ovnen.
Du ved, at din kage er færdig, når du kan sætte en kniv ned i fyldet, og trække den op, uden at der sidder noget fyld på den.
Mark as complete
4.
Når din kage er bagt færdig, kan du five den en karamelliseret “jule”top.
Tag en blanding af sukker og stødt kanel, og hæld det på toppen af den færdigbagte kage.
Smelt nu sukkerblandingen med en brænder, så toppen bliver hård og karamelliseret.
Inden du serverer, kan det anbefales at du pisker lidt flødeskum som du serverer sammen med kagen.
God appetit!
Mark as complete







Skriv et svar