x
f
x
f
f
f
f

Hjemmelavet AFC Tortilla

45 min

medium

serves 4

"Du vil aldrig købe dine tortillas færdiglavet igen!"

Fremgangsmetode

Disse hjemmelavede tortillas vil slå benene væk under dine gæster! Du vil virkelig elske denne Tortilla opskrift!

Denne opskrift giver dig muligheden for at lave din tortillas helt fra bunden! Flere af elementerne kan selvfølgelig købes færdiglavet i dagligvarebutikker, men de får på ingen måde den samme smag og fylde, som hvis du tør kaste dig ud i at lave det hele fra bunden.

Se at komme igang!

 

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Kunne du lide denne opskrift på hvidløgs”bomber”? Så husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

No Reviews

Ingredienser

Antal serveringer
Tortilla pandekager
7 dl Majsmel
1 spsk. Olivenolie
1 Sød kartoffel
4 dl Hvedemel
5 dl Vand
Smør
Creme Corn
1 dåse Majs
20 gram Smør
2 spsk, Hvedemel
1 dl Fløde
1 dl Parmesan
Peber
Kødfyld
500 gram Hakket oksekød
Løg
Frisk chili
Hvidløg
Lime
2 spsk. Instant kaffe
1 spsk. Kakao
Limesaft
Til servering
Revet cheddar
Frisk Basilikum

Fremgangsmåde

1.

Tortilla

Start med at lave dine tortilla pandekager. Den søde kartoffel skal indgå i dejen, så derfor skal du starte med tilberede den, så den bliver blød og medgørlig. Vi brugte i dette tilfælde mikroovnen, og gav den af flere omgange, i hvad der i alt har svaret til ca. 10 minutter. Tilbedredningstiden afhænger af størrelsen på din kartoffel, så det er svært at give en præcis tid. Prøv dig frem, og giv den 2-3 minutter af gangen, og prøv så med gaffel at fornemme, hvor blød den er blevet. Husk at prikke huller i den inden du kommer den i mikroovnen. Har du ikke en mikroovn, kan du sagtens bare koge den med skræl som normalt. Når den er kogt færdig bør skrællen glide ganske nemt af. Når din kartoffel er kogt færdigt, skal den lige køle lidt af, før du kan arbejde med den.
Mark as complete
2.

Tortilla

Imens kan du i en skål blande alle dine ingredienser til tortilla pandekagerne. Rør det hele godt sammen, og tilsæt hvad der svarer til 2 dl af den bagte søde kartoffel. Rør det hele godt sammen til en dej. Da vi arbejder med majsmel, går der lidt tid før at det suger, så lad gerne din dej stå lidt, efter at du har rørt den godt sammen.
Mark as complete
3.

Tortilla

Efter lidt tid, er du klar til at rulle din dej ud til pandekager. Kom lidt hvedemel på bordet, og rul dem én af gangen. Hvis din dej stadig er for våd, kan du spæde til med hvedemel.
Mark as complete
4.

Tortillla

Når din pandekage er rullet færdig, skal den over på en varm pande med en lille klat smeltet smør. Giv den nu på varme på hver side, indtil at den er gylden på overfladen. Husk at justere varmen lidt når din pandekage er kommet på panden, så den ikke brænder på.
Mark as complete
5.

Tortilla

Fortsæt denne procedure indtil at du ikke har mere dej, eller har nok pandekager. Dernæst sætter du dine pandekager til side, og begynder at tilberede dit kød.
Mark as complete
6.

Bacon

Og her starter vi faktisk med at tilbederede vores bacon, da vi skal bruge fedtet fra det, til at stege vores kød og grøntsager i. Så start med at stege din bacon helt sprød på en panden. Læg derefter din bacon på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, og sæt det til side.
Mark as complete
7.

Mark as complete
8.

Kødfyld

Nu skal du hakke dit løg, hvidløg og friske chili.
Mark as complete
9.

Kødfyld

Når det er hakket skal det hele over på den varme pande med den varme baconfedt. Lad nu det hele svitse af i et minuts tid, så det når at afgive smag til olien, og bliver gyldent i farven. Skru derefter lidt ned for varmen, og tilsæt din hakkede oksekød.
Mark as complete
10.

Kødfyld

Lad det hele stege godt igennem, og tilsæt derefter instant kaffe, kakako og limeskal/limesaft til kødet. Sørg for at det hele trænger godt ind i kødet, og tag derefter panden af varmen, og stil den til side.
Mark as complete
11.

Corn creme

Nu er du klar til at lave dine creme corns. Smelt din smør i bunden af en lille gryde, og tilsæt din mel og fløde. Rør det hele godt sammen, og tilsæt derefter din parmesan, og din dåse majs. Lad det hele komme op og koge, og skru derefter ned på lav varme. Det hele skulle gerne blive til en tykmasse. Tilsmag med peber.
Mark as complete
12.

Saml din tortilla!

Så er vi faktisk klar til at samle din tortilla. Du kan evt varme dine pandekager forsigtigt i mikro-ovnen i kort tid (30 sek – 1 minut). Hvis dit kød er blevet koldt, kan dette også opvarmes på panden igen. Du samler din tortilla så ledes: Placer din pandekage på en tallerken, fyld kød i bunden, overhæld dine varme creme corns, knus din bacon i små stykker, derefter din revet cheddar, og afslut med lidt frisk basilikum.
Mark as complete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.