Hjemmelavet AFC Tortilla
No Reviews
Ingredienser
Antal serveringer
| Tortilla pandekager | |
| 7 dl Majsmel | |
| 1 spsk. Olivenolie | |
| 1 Sød kartoffel | |
| 4 dl Hvedemel | |
| 5 dl Vand | |
| Smør | |
| Creme Corn | |
| 1 dåse Majs | |
| 20 gram Smør | |
| 2 spsk, Hvedemel | |
| 1 dl Fløde | |
| 1 dl Parmesan | |
| Peber |
Kødfyld
| 500 gram Hakket oksekød | |
| Løg | |
| Frisk chili | |
| Hvidløg | |
| Lime | |
| 2 spsk. Instant kaffe | |
| 1 spsk. Kakao | |
| Limesaft | |
| Til servering | |
| Revet cheddar | |
| Frisk Basilikum |
Fremgangsmåde
1.
Tortilla
Start med at lave dine tortilla pandekager.
Den søde kartoffel skal indgå i dejen, så derfor skal du starte med tilberede den, så den bliver blød og medgørlig. Vi brugte i dette tilfælde mikroovnen, og gav den af flere omgange, i hvad der i alt har svaret til ca. 10 minutter. Tilbedredningstiden afhænger af størrelsen på din kartoffel, så det er svært at give en præcis tid. Prøv dig frem, og giv den 2-3 minutter af gangen, og prøv så med gaffel at fornemme, hvor blød den er blevet.
Husk at prikke huller i den inden du kommer den i mikroovnen.
Har du ikke en mikroovn, kan du sagtens bare koge den med skræl som normalt. Når den er kogt færdig bør skrællen glide ganske nemt af.
Når din kartoffel er kogt færdigt, skal den lige køle lidt af, før du kan arbejde med den.
Mark as complete
2.
Tortilla
Imens kan du i en skål blande alle dine ingredienser til tortilla pandekagerne.
Rør det hele godt sammen, og tilsæt hvad der svarer til 2 dl af den bagte søde kartoffel.
Rør det hele godt sammen til en dej.
Da vi arbejder med majsmel, går der lidt tid før at det suger, så lad gerne din dej stå lidt, efter at du har rørt den godt sammen.
Mark as complete
3.
Tortilla
Efter lidt tid, er du klar til at rulle din dej ud til pandekager. Kom lidt hvedemel på bordet, og rul dem én af gangen. Hvis din dej stadig er for våd, kan du spæde til med hvedemel.
Mark as complete
4.
Tortillla
Når din pandekage er rullet færdig, skal den over på en varm pande med en lille klat smeltet smør. Giv den nu på varme på hver side, indtil at den er gylden på overfladen. Husk at justere varmen lidt når din pandekage er kommet på panden, så den ikke brænder på.
Mark as complete
5.
Tortilla
Fortsæt denne procedure indtil at du ikke har mere dej, eller har nok pandekager.
Dernæst sætter du dine pandekager til side, og begynder at tilberede dit kød.
Mark as complete
6.
Bacon
Og her starter vi faktisk med at tilbederede vores bacon, da vi skal bruge fedtet fra det, til at stege vores kød og grøntsager i.
Så start med at stege din bacon helt sprød på en panden. Læg derefter din bacon på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, og sæt det til side.
Mark as complete
7.
Mark as complete
8.
Kødfyld
Nu skal du hakke dit løg, hvidløg og friske chili.
Mark as complete
9.
Kødfyld
Når det er hakket skal det hele over på den varme pande med den varme baconfedt. Lad nu det hele svitse af i et minuts tid, så det når at afgive smag til olien, og bliver gyldent i farven. Skru derefter lidt ned for varmen, og tilsæt din hakkede oksekød.
Mark as complete
10.
Kødfyld
Lad det hele stege godt igennem, og tilsæt derefter instant kaffe, kakako og limeskal/limesaft til kødet. Sørg for at det hele trænger godt ind i kødet, og tag derefter panden af varmen, og stil den til side.
Mark as complete
11.
Corn creme
Nu er du klar til at lave dine creme corns.
Smelt din smør i bunden af en lille gryde, og tilsæt din mel og fløde. Rør det hele godt sammen, og tilsæt derefter din parmesan, og din dåse majs.
Lad det hele komme op og koge, og skru derefter ned på lav varme. Det hele skulle gerne blive til en tykmasse. Tilsmag med peber.
Mark as complete
12.
Saml din tortilla!
Så er vi faktisk klar til at samle din tortilla.
Du kan evt varme dine pandekager forsigtigt i mikro-ovnen i kort tid (30 sek – 1 minut). Hvis dit kød er blevet koldt, kan dette også opvarmes på panden igen.
Du samler din tortilla så ledes:
Placer din pandekage på en tallerken, fyld kød i bunden, overhæld dine varme creme corns, knus din bacon i små stykker, derefter din revet cheddar, og afslut med lidt frisk basilikum.
Mark as complete







Skriv et svar