x
f
x
f
f
f
f

Grilled Cheese Donut

3 timer

medium

serves 8

"Ost OG donuts??? Hvad kan gå galt?"

Fremgangsmetode

Har du prøvet at grille dine donuts? Hvis ikke, så er det på tide!

Kan man lave en donut om til sandwich? Selvfølgelig, det er jo bare brød?

Men spiser man den så som en dessert, til aftensmad eller morgenmad? Se det er måske mere en gråzone. Som med flere andre desserter mødes det søde og det salte i en god symbiose, men der er også meget over denne ret, som både skriger frokost og morgenmad. Men hvad gør det? Så kan du jo bare indtage den flere gange i døgnet.

Man kan anskue denne opskrift på mange måder. Enten vil man blive udfordret, eller også vil det være det nemmeste man har prøvet. Det hele handler nemlig om: Vil du lave dine donuts selv? Eller vil du købe dem færdigbagte?

Gør du det sidste, så er der minimum forberedelse, og du vil næsten ikke opdage, at du har været i køkkenet. Vælger du derimod at kaste sig ud i projektet at lave dine egne donuts, så er der både en del sjov, men også udfordring i vendte.

Så hvis du/i har god tid på søndag, anbefaler vi klart, at du giver dig i kast med at lave dine egne hjemmelavede donuts.

Du finder vores fremragnede opskrift på hjemmelavede donuts her.

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

No Reviews

Ingredienser

Antal serveringer
2 spsk. Tørgær
2,5 dl Hvedemel
8,5 dl Glutenmel
1,5 dl Sukker
250 gram Smør
3 Æg
2 tsk, vanilje ekstrakt
1 tsk. Salt
2,5 dl Varmt vand
Olivenolie
fritureolie
1 del Sukker
1 del Vand
Krymmel
Køkkenredskaber
Runde forme til udstikning
Stor gryde
Stor skål
Viskestykke
Bagepapir

Fremgangsmåde

1.

Start med at fylde 2,5 dl varmt vand op i en skål. Tilsæt derefter din tørgær, og lad det stå i 10 minutter. Efter ca. 10 minutter tilføjer du din hvedemel til gæren, og sætter det til side. Du skal først bruge det igen senere i opskriften.
Mark as complete
2.

Nu skal du finde en stor skål frem og mikse en pakke smør med din sukker. Dette kan godt være lidt svært uden en køkkenmaskine, men det kan godt lade sig gøre. Sørg for smørret bliver helt rørt ud, og optager alt sukkeret. Når du har en gul masse der er “glat” og sammenrørt, skal du tilsætte dine æg et efter et. Det er vigtigt at det første æg er rørt helt ud, før at du tilsætter det næste, ellers vil der komme klumper, og det skal der ikke være. Når alle æg er rørt ud i dejen, skal du tilføje din vaniljeekstrakt, dit glutenmel og salt. Da der er tale om en større mængde mel, er det nemmest at gøre dette i etaper. På den måde kan du nemmere kontrollere det hele, og du mindsker chancen for at det klumper.
Mark as complete
3.

Når alle ingredienserne er tilsat og rørt ud i dejen, skal din “tørgærs blanding”, den du lavede i starten, tilføjes og røres godt ind i dejen. Igen, det hele er den del nemmere, hvis man har en køkkenmaskine, der konstant kan stå og røre i dejen, men hvis man lige som mig ikke ejer sådan en maskine, er det igang med hænderne. Ælt dejen indtil at den føles sammenhængende og ikke mindst elastisk. Når du mener at dejen lever op til disse krav, stiller du den et varmt og tørt sted, og lader den hæve i ca. 2 timer.
Mark as complete
4.

Imens at din dej hæver, kan du begynde lave din klare sukkersirup. Det gør du ved at blande lige dele sukker og lige dele vand i gryde, og bringe det i kog under omrøring. Når sukkeret er smeltet, og du har en klar væske, og siruppen færdig. Husk at hvis ønsker en tykkere sirup, kan du tilføje mere sukker. Når din sirup er færdig, sætter du den til afkøling.
Mark as complete
5.

Når dejen har hævet efter par timer, skal den rulles ud. Vi plejer at tage et stykke bagepapir, hælde lidt olie på, også ellers begynde at rulle dejen ud. Vær opmærksom på at dine donuts skal havde en hvis tykkelse, så lad være med at rulle dejen helt tynd som en pizzabund. Tykkelsen må gerne være imellem 1,3-1,5 cm. Du behøver dog ikke stå med et målebånd, for der bør være rigeligt med dej, så du kan sagtens “prøve dig frem” med de første par donuts. Du vil også opdage at dine donuts “hæver” op under tilberedningen. Imens at du udstikker dine dounts må din olie gerne varme op. Husk at holde øje med temperaturen. Vi syntes, at den ideelle temperatur til donuts, er omkring de 160 grader. Pas på at det ikke bliver for varmt, for så bliver dine donuts ikke bagt færdige hele vejen igennem. Dine donuts skal ikke klæg! Hvis gryden derimod ikke er varm nok, vil den ende med at blive meget våd og smage af olie. Forsøg derfor at ramme mellem 155-160 grader inden at du tilsætter dine ubagte donuts i gryden.
Mark as complete
6.

Når du først “plopper” dejen i vil den synke til bunds, men efter kort tid vil den helt af sig selv finde vej til overfladen. Lad den nu lægge der i et minuts tid og vend den så. Det ser ud som billedet når dine donuts er i gryden:
Mark as complete
7.

Efterhånden som dine donuts bliver færdige, tager du dem op en efter en, og lægger dem i et fad. Du kan undervejs give dine donuts en overflade med din sukkersirup. Gerne på begge sider. Det er svært at give en præcis tilberedningstid, da det er afhængigt at temperatur og størrelse. Prøv dig derfor frem med en enkelt eller to.
Mark as complete
8.

Vend dine donuts i din sukkersirup og/eller krymmel og lad dem stå og køle lidt af inden servering. Hvis du ønsker krymmel eller en mere “almindelig” tyk glasur, så kan du sagtens gøre det istedet. Det handler bare om, at du lader dine donuts køle lidt af først. Derefter kan du vende dem i det du ønsker. Det var vores donuts opskrift! God fornøjelse!
Mark as complete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.