x
f
x
f
f
f
f

Galette Alá Pascal – Som man laver dem i Bretagne

45 min

medium

serves 8

"Det er så fransk som det kan blive."

Fremgangsmetode

Vil du lave Galette som man gør det i Frankrig? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vores Galette opskrift kommer nemlig fra den franske Galettekok Pascal, der til dagligt arbejder på La Galette i København.

Hvad er en Galette i grunden? Kan pandekager være andet end en dessert? Og hvorfor drikker man fransk cider af en lerkop? I anledningen af Tour De France 2021 er Eat My Sports taget på besøg hos på de franske restaurant “La Galette”, de ligger i hjertet af Kongens København. Her møder de den franske kok Pascal der lærer dem at lave klassiske franske Galettes som man gør det i Bretagne. Det er den FULDE autentiske franske madoplevelse fra start til slut.

I videoen kan se mere om vores besøg hos La Galette og høre Pascal fortælle mere om hvordan man laver Galette, hvilken betydning de har i Frankrig, og ikke mindst hvad du bør drikke til din Galette.

NB! Denne opskrift er den originale Galette opskrift der bliver brugt hos La Galette, og kokken Pascal bruger aldrig faste mål når han laver sin dej. “Det er noget man skal mærke sig frem til”som han siger. Vi prøver dog at hjælpe dig så godt som muligt, og du kan se i videoen hvordan den bliver lavet, og hvordan den skal se ud i flere stadier.

Så find din indre franske galettekok frem, og byd hele familien på lækre franske galette! Denne opskrift giver dej nok til 10 styks.

Besøg La Galette hvis du er i København – det kan ikke blive mere fransk!

Bon Appetit!

No Reviews

Ingredienser

Antal serveringer
DEJEN
300g Boghvede
1 teske Salt
Vand
FYLD
Æg
Revet ost
Skinke i tynde skiver
Smør

Fremgangsmåde

1.

DEJEN

Dejen er glutenfri, og det kræver derfor lidt ekstra tid for melet at suge væde til sig. Derfor er det vigtigt at du starter dagen inden du skal bruge den.
Mark as complete
2.

DEJEN

Tag en stor skål og hæld din boghvede og salt i den.
Mark as complete
3.

DEJEN

Inkorporer nu vand lidt af gangen indtil du har tyk og homogen dej,
Mark as complete
4.

DEJEN

Inden dejen skal på køl, skal du hælde lidt ekstra vand i skålen, så den ikke tørrer ud mens den er på køl.
Mark as complete
5.

DEJEN

Sæt derefter låg på skålen, og sæt dejen på køl i et døgns tid.
Mark as complete
6.

GALETTE

Når der er gået et døgns tid, er du klar til at lave din galette. Men inden du kan bruge dejen, skal du tilføje lidt mere vand, så du får en mere flydende dej.
Mark as complete
7.

GALETTE

Smør din pande ind i fedtstof. Den bedste måde er at væde noget køkkenrulle i smeltet smør, og smøre panden ind, inden brug.
Mark as complete
8.

Galette

Få nu temperaturen godt op på panden, og hæld lidt af dejen ud i et tyndt lag der dækker hele panden. Kom smør på den øverste side af pandekagen, og vend den om. Så er du klar til at komme fyld på.
Mark as complete
9.

GALETTE

Slå et æg ud på midten af pandekagen. Hvis du kan, må du gerne forsøge at løfte æggeblommen op, og sprede hviden rundt på pandekagen. Dette kan gøre ved hjælp af en køkken/kagespartel.
Mark as complete
10.

GALETTE

Kom nu godt med revetost på
Mark as complete
11.

GALETTE

Tilføj 2-3 stykker tyndtskåret skinke
Mark as complete
12.

GALETTE

Fold nu siderne op langs kanten. Når du er færdig har du en synlig firkant i midten af din Galette hvor du kan se blommen på ægget, og lidt af resten af fyldet. Se billedet eller videoen hvis du er i tvivl om hvordan det skal gøre. Tag nu din Galette af panden og server med det samme! Bon Appetit!
Mark as complete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.