x
f
x
f
f
f
f

Florida Lime Chiffon Pie – “Den Luftige Dessert”

3 timer

medium

serves 4

"Luk sommeren ind i din stue"

Fremgangsmetode

Der er intet som frisk lime og luftig marengs, som der kan tage en til de varme himmelstrøg i Florida.

Denne klassiske “lime kage” er et friskt, luftigt og lækkert dessertvalg til din Football-halvleg eller som optakt til den sene kamp.

Der findes mange desserter, der kan blive for “tunge” i længden, men denne lime kage er et syrligt og luftigt indspark, der skærer lige igennem den tunge mad. Det er en Florida specialitet, og den er bare lækker!

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

No Reviews

Ingredienser

Antal serveringer
400 Grove kiks (knuste)
125 gram Smeltet smør
2 tsk. Kanel
Fyld
4 Æggeblommer
6 Æggehvider
1 dl Lime
1 dåse Kondenseret mælk
1 knivspids Salt
1,25 dl Sukker

Fremgangsmåde

1.

Kiksebund

Start med at tænde din ovn på 175 grader.
Mark as complete
2.

Kiksebund

Derefter skal du knuse dine kiks (evt med en håndmikser). De skal være helt knuste til små krummer. Hæld de knuste kiks i en skål, og tilføj den smeltede smør og kanel. Vend det hele til en samlet masse, og pres det ud i din springform. Sørg for at kiksemassen dækker hele bunde i et jævnt lag. Et godt tip er at dække bunden i din springform med bagepapir. Tag din bund ud af springformen, læg papiret henover, og sæt din bund igen, så bagepapiret er i spænd, og resten af det stikker udfra bunden, Derefter kan du tage en saks og klippe bagepapiret til i bunden, og voila, nu har du en bund af bagepapir.
Mark as complete
3.

Kiksebund

Bag derefter bunden i ca. 10 minutter til at den er gylden i overfladen. Lad derefter bunden køle helt af.
Mark as complete
4.

Fyld

Imens at din bund køler ned, kan du begynde at lave dit fyld. Start med at piske din æggeblommer i en skål. Vi anbefaler klart, at du bruger en elektrisk håndmikser. Dine æggeblommer skal piskes til en tyk og citronfarvet masse.
Mark as complete
5.

Fyld

Når blommerne er pisket færdig, blander du din kondenserede mælk, limejuice og salt ned i æggeblommemassen. Det skal nu blandes godt sammen.
Mark as complete
6.

Fyld

Når dette er blandet godt sammen, finder du en ny skål, og hælder din æggehvider op i skålen. Pisk nu æggehviderne godt sammen indtil at de er blevet til en marengsmasse. Du ved, at hviderne er pisket nok sammen, når du kan lave en lille “top” af hvidemassen som kan stå af sig selv uden at falde sammen. Massen skal altså være stiv, men ikke tør. VIGTIGT, husk at rengøre dine piskeris inden at du begynder på marengsmassen. Dine blommer og hvider må IKKE blive blandet endnu.
Mark as complete
7.

Fyld

Nu skal du så tage lidt af din marengsmasse og "folde" den ind i din æggeblomme/lime-masse. Brug gerne en dejskraber her. Det er vigtigt, at du rent faktisk folder det ind i massen og ikke rører det sammen. Hvis ikke du folder det presser du luften ud, og ødelægger den luftighed som er essentiel for kagens konsistens.
Mark as complete
8.

Fyld

Derefter tager din æggeblomme/lime-masse, og hælder den ud over din afkølede kagebund.
Mark as complete
9.

Fyld

Bagefter tager du din marengsmasse, og hælder den ovenpå. Den skal dække hele overfladen.
Mark as complete
10.

Bag derefter kagen i 8-10 minutter indtil at din overflade er blevet gyldenbrun. Kagen skal lige have nået at sætte sig i midten.
Mark as complete
11.

Velbekomme!

Tag derefter din kage ud, lad den køle lidt af. Tildæk den derefter og sæt den i køleskabet. Gerne natten over.
Mark as complete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.