x
f
x
f
f
f
f

Deep Fried Chicken – Juleudgave

1-6 timer

medium

serves 4

"Fra alle os - til alle jer! MUMS!!"

Fremgangsmetode

Flæskesteg, and og deep fried chicken?

Normalt er det nok ikke alle de ting, som du forbinder med julen i Danmark, men det vil vi lave om på! Derfor har vi udviklet en udgave af dybstegt kylling, som sætter dig i julehumør med det samme!

Mangler du en opskrift på deep fried chicken? Så er du landet det rette sted. Hos Eat My Sports er vi specialister i at dybstege den lækre fugl, og med denne udgave har vi udviklet saftig, sprød og ikke mindst “julet” version af den klassiske ret: Deep Fried Chicken.

Marineret i appelsinsaft, kanel, frisk ingefær, kardemomme og ikke mindst cayenne, vil du fra første bid opleve alle julens smage og varme strømme igennem kroppen.

Vi topper kyllingen med honningbaseret kanel-sirup, der giver retten det sidste kick!

Derudover serveres retten med en sprød julesalat med appelsin, rødkål, friske danske æbler, fennikel og en hjemmerørt dressing.
Og skal det være ekstra naughty til jul, så prøv retten med sprøde små (eller store) vafler.
Du finder en lækker opskrift på vafler her – fra dengang vi lavede den vanvittige VAFFELBURGER!

Velbekomme!

Prøv også vores opskrift på traditionel Deep Fried Chicken her.

No Reviews

Ingredienser

Antal serveringer
Kylling
600 gram Kylling (inderfilet)
Marinade
6 friskpressede Øko appelsiner
1 liter Appelsinjuice
1 spsk Kardemomme
4 Kanelstænger
2 spsk stødt Kanel
2 spsk revet Frisk ingefær
1 spsk Cayennepeber
1 spsk hele Nelliker
Panering
150 gram Panko Rasp
150 gram Hvedemel
2 spsk Gurkemeje
1,5 spsk Kanel
1 spsk Rørsukker
1/4 spsk Bagepulver
Andet
1-2 liter fritureolie
4 spsk Neutral yogurt
Kanel-sirup
2 spsk Sirup
2 spsk Honning (flydende)
1/2 tsk Kardemomme
1 tsk Kanel
Julesalat
1/2 Fennikel
2 Øko appelsiner
1/2 Rødkål
2 Æbler
Dressing
1 dl Appelsinjuice
1/2 dl Olivenolie
1 spsk Dijon sennep
1 spsk Æble Cider Eddike
1 spsk Honning (flydende)
Salt + peber

Fremgangsmåde

1.

MARINADE

Start med at lave din marinade til din kylling. Bland alle ingredienser sammen i et fad.
Mark as complete
2.

MARINADE

Tilsæt nu din kylling, og vend det hele godt rundt. Lad det nu trække i minimum en time, men også meget gerne længere. Vi har god erfaring med 3-4 timer for god kraftig smag af appelsin.
Mark as complete
3.

JULESALAT

Imens din kylling trækker, kan du begynde på din salat. Hak din kål og fennikel fint, hak din æbler groft, og fileter dine appelsiner.
Mark as complete
4.

JULESALAT

Kom det hele i en stor salatskål.
Mark as complete
5.

DRESSING

Bland ingredienserne i en skål. Pisk med et piskeris, til dressingen samler sig og ikke skiller. Lad den trække indtil servering. Lige inden servering, hælder du dressingen udover din salat og vender godt.
Mark as complete
6.

KYLLING

Når din kylling har trukket skal den paneres. Bland de tørre ingredienser sammen i et fad, der er stort nok til at du kan vende dine kyllingestykker i det. Gør endnu et fad klar med din yogurt.
Mark as complete
7.

KYLLING

Nu skal du panere dine kyllingestykker. Først et meget tyndt lag yogurt, også skal de vendes til de er helt tildækkede i din pankoblanding.
Mark as complete
8.

KYLLING

Næste skridt er at hælde fritureolien i gryden og tænde for blusset. Husk at holde øje med temperaturen! Temperaturen i gryden skal helst ligge på mellem 165 og 175 grader, og det er derfor vigtigt, at du har et madtermometer i gryden, så du kan holde øje med varmeudviklingen. Det er vigtigt at olien ikke koger over.
Mark as complete
9.

KYLLING

Du dumper du nu kyllingestykkerne i gryden, og så lader du den gyldne brønd gøre arbejdet færdigt. Husk! Pas på fingrene når du arbejder med så varm olie, og brug kun redskaber der kan tåle den høj varme. Du vil opleve, at temperaturen i gryden falder efter hvor mange kyllingestykker, du kommer i gryden. Der kan du forsøge at regulere til med dit kogeblus. Vi anbefaler at dele stegningen op i omgange af 2-3 stykker ad gangen, så temperaturen ikke falder for meget, og det hele ikke klumper sammen i gryden.
Mark as complete
10.

KYLLING

Efter 5-8 min kan du tage dine kyllingestykker op af gryden lægge dem i et serveringsfad. Du kan med fordel dække bunden af fadet med køkkenrulle. Så får du ikke overskydende olie ud over det hele. Er du i tvivl om din kylling har fået nok, kan du altid lave en prøve og skære et stykke over inden, at du tager resten op. Fortsæt denne procedure indtil du stegt al din kylling.
Mark as complete
11.

KANEL-SIRUP

Mark as complete
12.

SERVERING

Server din sprøde kylling på en tallerken med den friske salat. Hæld din sirup ud over kyllingen og nyd den sprøde julestemning brede sig i hjemmet! Skal det være ekstra lækkert, så server kyllingen oven på vafler - du finder en fantastisk opskrift på vafler i vores vaffelburger-opskrift her: https://www.eatmysports.dk/opskrifter/vaffelburgeren-den-er-bar-laekker/
Mark as complete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.