Deep Fried Chicken – Juleudgave
No Reviews
Ingredienser
Antal serveringer
| Kylling | |
| 600 gram Kylling (inderfilet) | |
| Marinade | |
| 6 friskpressede Øko appelsiner | |
| 1 liter Appelsinjuice | |
| 1 spsk Kardemomme | |
| 4 Kanelstænger | |
| 2 spsk stødt Kanel | |
| 2 spsk revet Frisk ingefær | |
| 1 spsk Cayennepeber | |
| 1 spsk hele Nelliker | |
| Panering | |
| 150 gram Panko Rasp | |
| 150 gram Hvedemel | |
| 2 spsk Gurkemeje | |
| 1,5 spsk Kanel | |
| 1 spsk Rørsukker | |
| 1/4 spsk Bagepulver | |
| Andet | |
| 1-2 liter fritureolie | |
| 4 spsk Neutral yogurt | |
| Kanel-sirup | |
| 2 spsk Sirup | |
| 2 spsk Honning (flydende) | |
| 1/2 tsk Kardemomme | |
| 1 tsk Kanel | |
| Julesalat | |
| 1/2 Fennikel | |
| 2 Øko appelsiner | |
| 1/2 Rødkål | |
| 2 Æbler |
Dressing
| 1 dl Appelsinjuice | |
| 1/2 dl Olivenolie | |
| 1 spsk Dijon sennep | |
| 1 spsk Æble Cider Eddike | |
| 1 spsk Honning (flydende) | |
| Salt + peber |
Fremgangsmåde
1.
MARINADE
Start med at lave din marinade til din kylling. Bland alle ingredienser sammen i et fad.
Mark as complete
2.
MARINADE
Tilsæt nu din kylling, og vend det hele godt rundt. Lad det nu trække i minimum en time, men også meget gerne længere. Vi har god erfaring med 3-4 timer for god kraftig smag af appelsin.
Mark as complete
3.
JULESALAT
Imens din kylling trækker, kan du begynde på din salat. Hak din kål og fennikel fint, hak din æbler groft, og fileter dine appelsiner.
Mark as complete
4.
JULESALAT
Kom det hele i en stor salatskål.
Mark as complete
5.
DRESSING
Bland ingredienserne i en skål. Pisk med et piskeris, til dressingen samler sig og ikke skiller. Lad den trække indtil servering. Lige inden servering, hælder du dressingen udover din salat og vender godt.
Mark as complete
6.
KYLLING
Når din kylling har trukket skal den paneres. Bland de tørre ingredienser sammen i et fad, der er stort nok til at du kan vende dine kyllingestykker i det. Gør endnu et fad klar med din yogurt.
Mark as complete
7.
KYLLING
Nu skal du panere dine kyllingestykker. Først et meget tyndt lag yogurt, også skal de vendes til de er helt tildækkede i din pankoblanding.
Mark as complete
8.
KYLLING
Næste skridt er at hælde fritureolien i gryden og tænde for blusset.
Husk at holde øje med temperaturen! Temperaturen i gryden skal helst ligge på mellem 165 og 175 grader, og det er derfor vigtigt, at du har et madtermometer i gryden, så du kan holde øje med varmeudviklingen. Det er vigtigt at olien ikke koger over.
Mark as complete
9.
KYLLING
Du dumper du nu kyllingestykkerne i gryden, og så lader du den gyldne brønd gøre arbejdet færdigt.
Husk! Pas på fingrene når du arbejder med så varm olie, og brug kun redskaber der kan tåle den høj varme.
Du vil opleve, at temperaturen i gryden falder efter hvor mange kyllingestykker, du kommer i gryden. Der kan du forsøge at regulere til med dit kogeblus. Vi anbefaler at dele stegningen op i omgange af 2-3 stykker ad gangen, så temperaturen ikke falder for meget, og det hele ikke klumper sammen i gryden.
Mark as complete
10.
KYLLING
Efter 5-8 min kan du tage dine kyllingestykker op af gryden lægge dem i et serveringsfad. Du kan med fordel dække bunden af fadet med køkkenrulle. Så får du ikke overskydende olie ud over det hele.
Er du i tvivl om din kylling har fået nok, kan du altid lave en prøve og skære et stykke over inden, at du tager resten op.
Fortsæt denne procedure indtil du stegt al din kylling.
Mark as complete
11.
KANEL-SIRUP
Mark as complete
12.
SERVERING
Server din sprøde kylling på en tallerken med den friske salat. Hæld din sirup ud over kyllingen og nyd den sprøde julestemning brede sig i hjemmet!
Skal det være ekstra lækkert, så server kyllingen oven på vafler - du finder en fantastisk opskrift på vafler i vores vaffelburger-opskrift her: https://www.eatmysports.dk/opskrifter/vaffelburgeren-den-er-bar-laekker/
Mark as complete







Skriv et svar