x
f
x
f
f
f
f

Chokoladepopcorn-skål

Fremgangsmetode

Der er vel næsten ikke noget værre end opvask efter en middag? Derfor er det så meget nemmere, når man bare kan spise servicen efterfølgende. Du vil elske denne Chokoladepopcorn-skål!

Denne chokoladepopcorn-skål er perfekt til dine football aftener! Den er både praktisk, sjov, nem at lave og smager super godt!

No Reviews

Ingredienser

Antal serveringer
320g Chokolade
3 dl Popcorn
1 spsk Neutral olie
1 pose Popcorn

Fremgangsmåde

1.

Lav popcorn

Du skal starte med at poppe dine usaltede popcorn i en gryde med låg. Start med at komme olie i bunden af din gryde. Hæld nu dine majs ned i gryden og sæt låg på. Tænd for svag varme på komfuret. Efter kort tid vil dine popcorn begynde at poppe. Løft gryde fra varmen engang imellem og ryst den lidt. Så brænder majskornene ikke på i bunden. Når dine popcorn er poppet skal du stille dem til side og køle dem af. Efter dine popcorn er kølet af, skal de knuses godt og grundigt. Det er vigtigt, at du knuser dem godt. For på den måde er der en mindre overflade som chokoladen skal dække og du vil opleve det flotteste slutresultat. Når de er knust skal du gøre din skål/form klar.
Mark as complete
2.

Smelt chokolade

For det bedste resultat kan bruge vandbad og termometer til at temperere chokoladen, men jeg plejer at bruge mikro-ovnen og et godt øjemål. Jeg brækker ca 2/3 af min chokolade i små stykker, kommer det i en skål der kan tåle mikroovn, og giver den 30-40 sekunder i mikro-ovnen. Så tager jeg den ud og rører rundt i den, hvis du kan fornemme at resten af chokoladen i skålen kan smelte ved omrøring, kommer du resten af den “kolde” chokolade i skålen og rører rundt. Hvis ikke den har fået nok, kan du give den lidt mere i mikro-ovnen. 10-20 sekunder af gangen. Det vigtigste er, at den ikke brænder på, for så skal du starte forfra. Så check til den når den er i mikro-ovnen, og rør så meget rundt du kan.
Mark as complete
3.

Klargør skålen

Jeg bruger en springform med høje sider, men det er i princippet kun fantasien der sætter grænser for hvad ud kan bruge. Det vigtigste er bare, at du har nok popcorn, og at du kan få din skål ud af formen igen. Kom bagepapir i bunden af springformen, og smør siderne med lidt madolie (uden smag)
Mark as complete
4.

Lav din chokolade popcorn skål!

Når din chokolade er klar, skal den blandes sammen med dine knuste popcorn. Det er noget fedtet stats, så sørg for at røre godt rundt, og få så meget den hvide popcorn farve væk. Når det hele er rørt godt sammen til en “chokopop masse” skal den presses ud i din form. Det er bestemt til at arbejde med, men det fedter som bare pokker, så vær klar på at vaske hænder lige bagefter. Du kan forsøge at presse det hele ud i formen med ske, men jeg anbefaler klart, at du bruger dine hænder. (husk god hygiejne) Sørg for at presse massen godt ud så den bliver tynd i bunden, men har nogle tykke sider så skålen holder.
Mark as complete
5.

Sæt på køl

Når du mener at den er klar, så skal du overdække den med folie og stille den på køl i køleskabet minimum 1 time. Lad den stå indtil chokoladen er helt fast, og få den derefter ud af din form. Nu kan den bruges som skål! Husk at stille den på bakke og ikke direkte på bordet da chokoladen vil smitte af! (opbevar på køl indtil den skal bruges)
Mark as complete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.