Chimichangas – Den Dybstegte Burrito
No Reviews
Ingredienser
Antal serveringer
| 2 liter Fritureolie | |
| Tortillas | |
| Revet ost | |
| Guacamole | |
| Refried Beans | |
| Creme Fraiche | |
| 500 gram Hakket oksekød | |
| Hvidløgspulver | |
| Lime | |
| 2 spsk. Instant kaffe | |
| Paprika | |
| Kanel | |
| Kardemomme | |
| Oregano | |
| Spidskommen | |
| Tomat puré | |
| 3 spsk. olivenolie | |
| 3 spsk. hvedemel | |
| 2 spsk knust chili | |
| 1 spsk. hvidløgspulver | |
| Oregano | |
| Salt | |
| Kanel | |
| 2 tsk. tomat puré | |
| 4,5 dl grøntsags bullion | |
| 1 tsk hvidvinseddike | |
| Peber |
Fremgangsmåde
1.
Start med at lave din sauce og dine refried beans. (Find videoopskriften på vores refried beans her.)
Mark as complete
2.
Tex-Mex Sauce
For at lave din sauce skal du starte med at blande alle dine tørre krydderier og dit mel i en skål.
Mark as complete
3.
Tex-Mex Sauce
Tag derefter en gryde, hæld din olie i, og tænd for blusset.
Olien skal være varm, så hav tålmodighed. Når olien er varm, så tager du din “tørre” mel/krydderiblanding og tilsætter det i gryden. Det kan godt “springe lidt”, så derfor forslår jeg at du til at starte med løfter gryden væk fra blusset, mens at du rører rundt.
Det er vigtigt, at du rører hurtigt rundt, så de tørre krydderier ikke brænder på. Pisk krydderierne og melet i cirka 1 minuts tid, indtil at massen har fået farve. Derefter tilsætter du din tomat puré, og din bouillon under omrøring.
NB! Brænder krydderierne på skal du starte forfra. Saucen binder hele retten sammen, og er kerne brændt, bliver smagen ikke optimal. Så det er bare om at komme op på hesten igen, det kan ske for selv den bedste!
Mark as complete
4.
Tex-Mex Sauce
Få nu hele massen op og simre under omrøring, og bliv ved indtil at massen har fået en “tykkere” konsistens. Der skal altså være lidt “modstand” når du rører rundt.
Når saucen har den rette konsistens, tager du den af varmen, og tilsætter din vineddike og peber.
Voila. Så er saucen færdig. Du kan nu lade den køle af og sætte den i køleskabet.
Mark as complete
5.
Kødfyld
Nu skal du lave dit kød. Start med brune dit kød på en varm pande, og tilføj derefter alle krydderierne.
Når det drejer sig om tex-mex køkkenet, så syntes vi ikke, at der kan krydres for meget! Du kan sagtens købe blandede krydreriblandinger i dit supermarked, men vi opfordrer til at du prøve lave din egen.
Vi har noteret, hvilke krydderier vi bruger, og så er det bare om at smage til.
Gå på opdagelse i krydderiverden og smag dig frem!
Mark as complete
6.
Når kødet er steget færdigt og du er tilfreds med krydderiniveauet, skal du til at folde dine chimichangas.
Her foreslår vi at du ser videoen, så du folder chimichangaen korrekt.
Som fyld skal du bruge dit kød og rive dit ost. Hvis du har lyst kan du også bruge noget af din tex-mex sauce.
Mark as complete
7.
Når dine chimichangas er foldet, er du klar til at dybstege dem.
Start med stege dine chimichangas med bunden nedad, så tortillaen sætter sig fast og ikke kan kan åbne. Når den er gylde og sprød på den ene side, kan du begynde at vende den.
Den er færdig når den er gylden og sprød på alle sider.
NB! Det er vigtigt at du bruger redskaber der kan tåle høj varme.
Mark as complete
8.
Server dine chimichangas med cremefraiche, tex-mex sauce, refried beans, og guacamole.
Velbekomme!
Mark as complete







Skriv et svar