CHILI-DOGS – SUPER BOWL SPECIAL
No Reviews
Ingredienser
Antal serveringer
| 500 gram Hakket oksekød | |
| 0,5 liter Budweiser øl | |
| 2 spsk Frank's Hot Sauce | |
| 2 spsk Smør | |
| 1 dl Ketchup | |
| 2 hakket fed Hvidløg | |
| 1 tsk Knust chili | |
| 1 spsk Røget Paprika | |
| 1 spsk Spidskommen | |
| 1 spsk Hvidløgspulver | |
| 1 tsk Cayennepeber | |
| Smag til med Salt + peber |
Resten
| 6 Pølser | |
| 6 brioche Pølsebrød | |
| 4 Friske Jalapenos | |
| 1 fint hakket Rødløg | |
| Sennep |
Fremgangsmåde
1.
KØDSOVS
Start med at stege dit kød af i en tykbundet gryde. Sæt din gryde på komfuret, tilføj olie og lidt smør og skru op for varmen. Når der begynder at komme god varme på, tilføjer du dit hakkede oksekød. Steg det nu af ved høj varme i et par minutter, og skru derefter lidt ned for varmen.
Mark as complete
2.
KØDSOVS
Tilføj nu dit hakkede hvidløg og chili. Lad det stege godt af med kødet, så det rigtigt kan afgive smag. Undervejs tilføjer du din røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen og cayenne. Vend kødet i alle krydderierne.
Mark as complete
3.
KØDSOVS
Når dit kød er stegt godt af i krydderierne, hælder du hele din øl ned i gryden.
Mark as complete
4.
KØDSOVS
Tilføj din hotsauce, ketchup og din smør til gryden, og lad det komme op og koge.
Mark as complete
5.
KØDSOVS
Så snart indholdet af gryden er kommet op og koge, skruer du ned på medium varme, så det kan stå og småsimre. Lad nu din sovs stå og koge ind, og samle smag i minimum 1 time. Faktisk gerne længere, hvis du har tid. Husk at røre rundt i gryden en gang imellem. Smag til undervejs med krydderierne, og eventuelt lidt sukker.
Mark as complete
6.
TILBEREDNING AF PØLSER
Når der er cirka 20 minutter til servering, kan du begynde at stege dine pølser.
Det gør du ved at starte med høj varme på panden. Kom godt med olie og smør på. Vend dine pølser med en tang, og lad den få lidt farve på siderne. Derefter skruer du ned til svag-middel varme, så pølserne IKKE sprækker. Det er vigtigt at holde på fedtet, så pølserne ikke bliver tørre. Så giv dem hellere lidt længere tid på panden, men ved svagere varme og godt med smør. Du kan høre at pølserne er på bristepunktet når de begynder at "synge" - der kommer en lille hyletone.
Meningen er at du skal give dem farve på alle sider, så den bliver sprød, ikke mere.
Mark as complete
7.
TÆND OVEN OG SÆT BRØDET I OVEN
Hvis du har købt færdiglavet brioche pølsebrød, så er det ved at være tid til at varme dem. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Dine brød skal kun have ganske få minutter, så vent med at komme dem ind, indtil til du er klar til at servere.
Mark as complete
8.
GØR DINE GRØNTSAGER KLAR
Du skal skære dine jalapenos i skiver, og hakke dit rødløg fint, så det er klar til at toppe din hot dog.
Mark as complete
9.
VELBEKOMME!
Nu har du lavet alle elementerne til din hotdog. Så nu er det bare at samle den.
Det gør du ved at komme pølsen i brødet, top med kødsovs, jalapenos i skiver, fint hakket rødløg og top med sennep.
Velbekomme!
Mark as complete







Skriv et svar