Triple Mac N’ Cheese
Som man laver den i Sydstaterne

0 0
Triple Mac N’ Cheese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
Honning (flydende)
500 gram Makaronipasta
80 gram Cheddar (mild)
80 gram Cheddar (modnet)
80 gram Parmesan
25 gram Smør
6 dl Sødmælk
4 spsk. Hvedemel
1 tsk. Cayennepeber
1 spsk. Hvidløgspulver
Laurbærblade
Rosmarin
Salt + peber
Panko Rasp Kan bestilles her: https://wakuwaku.dk/50-panko
Køkken:

Den salte ost smelter sammen med den søde honning i en smuk ostesymfoni!

  • 40 min
  • Personer 5
  • Middel

Ingredienser

Fremgangsmetode

Share

Tre gange ost og sød honning? Velkommen til den amerikanske syd.

I USA er retten Mac n’ Cheese meget tit en “sideorder”, eller på dansk et “tilbehør”, men afhængigt af hvor stor en portion du laver, så kan du sagtens spise denne ret som hovedret.

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

Steps

1
Done

Start med at tænde din ovn så den er klar til brug. Den skal stå på 200 grader.

2
Done

Derefter kan du med fordel rive alt din ost. Så er det klar til at komme i gryden, når tid er.

Når osten er revet, skal du lave din mælkeblanding.

3
Done

Find en gryde, og bland sødmælk, laurbærblade, rosmarin og hvidløgspulver sammen. Derefter skal du under omrøring varme blandingen op.

For at gøre det nemmest for dig selv anbefaler vi at gøre dette ved svag varme.

Når mælkemassen er varm, så finder du en ny gryde frem.

4
Done

I den skal du koge din makaroni efter anvisningerne på pakken. Det er vigtigt at du “underkoger”/undertilbereder dem med et par minutter, da det hele også skal i ovnen til sidst.

Når makaronien koger, skal du have fat i en stor gryde.

5
Done

I den skal du lave en klassisk melbolle, som man laver til opbagt sauce.

Start med at smelte din smør under svag varme og tilføj derefter din mel.

Rør det nu sammen til en sammenhængende “melbolle”. Husk at dit mel ikke må brænde på!

6
Done

Når melbollen er klar, tager du en sigte, og holder den over gryden med melbollen i.

Nu hælder du din varme mælk igennem den, lidt af gangen, imens du sørger for at røre rundt i gryden.

Du skal nemlig ikke have dine laurbærblade med ned i din sauce.

7
Done

Når al mælken er rørt i, lader du det koge under omrøring i 5 minutters tid, og så tilsætter du din pasta og din ost. Der må gerne komme lidt pastavand med i gryden, og gem gerne det overskydende vand. Det kan nemlig bruges, hvis din ret ser ud til at være for tør.

8
Done

Lad nu osten smelte under omrøring.

Igen, virker det tørt, så tilføj lidt mere kogt pastavand, der forsvinder væske under tilberedningen i ovnen.

9
Done

Når det hele er rørt godt sammen, skal det i et ovnfast fad, og toppes med rasp og lidt cayennepeber.

10
Done

Lad nu retten få en 20 minutters tid i ovnen, indtil at overfladen ser sprød og gylden ud.

De 20 minutter er en cirka tid. Hold altid øje med din mad når det er i ovnen, for ser retten “rigtig” ud allerede efter 15 minutter, eller først efter 25 minutter, så er det der den skal ud.

Bare pas på at den ikke bliver tør! Det er det vigtigste, og husk at du kan spæde op med dit pastavand undervejs.

11
Done

Når retten er bagt færdig, tager du dine tallerkener og smører dem ind i honning.

12
Done

Lad nu den varme mac n cheese smelte sammen med honningen, og nyd din footballkamp.

Det kan være en god ide at havde honningen tæt ved dig, for der kan sagtens “efterkrydres” med den under middagen.

13
Done

God appetit!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

previous
Enchiladas
next
Fyldte Chili-Cheese løgringe
previous
Enchiladas
next
Fyldte Chili-Cheese løgringe

Tilføj din kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function shell_exec() in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php:2 Stack trace: #0 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(810): require_once() #1 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(745): load_template('/customers/6/0/...', true, Array) #2 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/single-osetin_recipe.php(792): get_footer() #4 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/6/0/...') #5 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/6/0/...') #6 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/index.php(17): require('/customers/6/0/...') #7 {main} thrown in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php on line 2