Ingredienser
-
STUFFING
-
En god klat Smør
-
2 fed Hvidløg
-
300 gram Champignon
-
2 Løg
-
3 stilke Bladselleri
-
2 Gulerødder
-
2 Kartofler
-
200 gram Bacon
-
300 Brød
-
Salt + peber
-
Paprika
-
Salvie
-
Oregano
-
2 dl Hønsebouillon
-
KALKUN
-
1 (4-5 kg) KalkunOBS! Har du købt en frossen kalkun, er det vigtigt, at den når at tø helt op. Den bedste måde at gøre det på er i køleskabet, hvor det tager ca. tre dage.
-
KARTOFFELMOS
-
1 kg Kartofler
-
Salt + peber
-
50 gram Smør
-
2 dl mælk
-
3 fed Hvidløg
-
TRANEBÆRSOVS
-
200 gram Sukker
-
250 ml Vand
-
250 gram Friske tranebær
-
1 tsk. Kanel
-
Et drys Muskatnød
-
CORN BREAD
-
150 gram Smør
-
200 gram Sukker
-
3 Æg
-
400 ml Sødmælk
-
250 gram Hvedemel
-
150 gram Majsmel
-
4½ tsk. Bagepulver
-
1 tsk. Salt
Fremgangsmetode
Hvis der noget, der hænger sammen, så er det football og fugl!
Thanksgiving er en af de helt store dage i NFL sæsonen, hvor familierne samles om football og det helt store madbord. Men det behøver ikke kun være forbeholdt amerikanerne. Vi vil meget gerne sprede det madglade budskab herhjemme.
Her er opskrifterne på en Thanksgiving middag fra TV 2 SPORT-dagene, så du selv kan holde den perfekte Thanksgiving.
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
STUFFINGSteg bacon og svampe af. |
2
Done
|
STUFFINGHak/blend løg, hvidløg og bland med krydderier, revet gulerod, revne kartofler og brødterninger. |
3
Done
|
STUFFINGBland det hele på panden med en god klat smør og spæd til med bouillon. |
4
Done
|
STUFFINGForholdet mellem ingredienserne er alt efter smag og behag. Men konsistensen skal være fugtig og grødet, så stuffingen indefra kan afgive saft og kraft til kalkunen. |
5
Done
|
KALKUNIngen Thanksgiving middag uden fugl! [two_third][dropcap]1[/dropcap]Den optøede kalkun "tømmes" for diverse indvolde og andet, skylles, og så skal der ’stuffes’ |
6
Done
|
KALKUNNår kalkunen er fyldt med stuffing sættes den på en let-smurt bradepande, hvorefter kalkunen også bliver smurt med smør og drysses med salt og peber. |
7
Done
|
KALKUNStegetiden for en kalkun afhænger af størrelsen. Men en god tommelfingerregel er 50 minutter pr. kilo ved 160 grader. Den lave varme gør, at kalkunen ikke bliver så tør. HUSK: Hver halve time SKAL du smøre kalkunen med koldt smør på så meget af overfladen, som du kan komme til. Det gør også, at kødet ikke bliver tørt. |
8
Done
|
KARTOFFELMOSKartoflerne renses, skæres ud og koges uden salt. |
9
Done
|
KARTOFFELMOSNår der mangler 5-10 minutter af kogningen kan det anbefales at smide et par fed hvidløg i vandet. Det giver lige lidt ekstra smag. |
10
Done
|
KARTOFFELMOSNår kartoflerne og hvidløg er møre moses de. |
11
Done
|
KARTOFFELMOSTilsæt herefter salt, peber, smør og mælk efter smag og ønsket konsistens. Gå altid frem lidt ad gangen. Det er trods alt lettere at tilsætte mere, end det er at tage noget ud af mosen igen!. |
12
Done
|
TRANEBÆRSOVSSukker og vand koges op. |
13
Done
|
TRANEBÆRSOVSTilsæt derefter tranebær, kanel og muskatnød. |
14
Done
|
TRANEBÆRSOVSDet hele koges i ti minutter til bærrene er sprunget. |
15
Done
|
TRANEBÆRSOVSHæld massen over i en skål og sæt det i køleskabet i et par timer. Det gør sovsen tyk og syltetøjsagtig, hvilket også er meningen trods navnet tranebærsovs. |
16
Done
|
CORN BREADSmør og sukker røres sammen. |
17
Done
|
CORN BREADMælk og æg tilsættes og røres sammen. |
18
Done
|
CORN BREADMel, majsmel, salt og bagepulver tilsættes og dejen røres sammen til en masse, der minder mere om kagedej end brøddej. |
19
Done
|
CORN BREADDejen hældes i en form med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. |
20
Done
|
Velbekomme!Rigtig god Thanksgiving middag og velkbekomme! |