Ingredienser
-
Tærtedej
-
Hvedemel
-
Smør
-
Sukker
-
Æggeblomme
-
Fyld
-
1 Æg
-
2 spsk Hvedemel
-
135g Sukker
-
500g Græskarpuré
-
2 dl mælk
-
1/2 tsk Salt
-
1/2 tsk KanelStødt
-
1/2 tsk Tørret IngefærStødt
-
1/4 tsk MuskatnødStødt
-
2 spsk Mørk Sirup
Fremgangsmetode
Pumpkin Pie er en klassisk amerikansk dessert, der sjældent ses i de danske hjem.
Og det er en klar fejl. Men også en måde, hvor du kan imponere med en dessert dine gæster aldrig har smagt før.
Pumpkin Pie – eller på dansk græskartærte – serveres altid til Thanksgiving i USA og er også perfekt til Halloween, hvor man jo alligevel skal bruge græskar til udskæringer af onde ansigter eller NFL-logoer.
Steps
1
Done
|
Tænd ovnen og sæt den på 180 grader |
2
Done
|
Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smør i og tilsæt æg. Ælt dejen sammen til en fast masse. Sæt den i køleskabet, mens du tilbereder resten. |
3
Done
|
Hæld din græskarpuré op i en stor skål og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Pisk det godt sammen og tilsæt mel, mælk, salt, kanel, ingefær og muskat. Tilsæt sirup og æg. |
4
Done
|
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i et mellemstort tærtefad (ca. 25 cm i diameter) |
5
Done
|
Sæt tærtefadet på en rist midt i ovnen i ovnen og bag bunden ca. 10-12 minutter. Tag den ud og lad den køle 2 minutter. Hæv varmen i ovnen til 220 grader. |
6
Done
|
Rør rundt i din græskarmasse og hæld det ud i tærtebunden. |
7
Done
|
Tilbage i ovnen med hele tærten og den 10 minutter ved høj varme. Skru herefter ned til 165 og bag videre i ca. 30 minutter.. |
8
Done
|
Tag tærten ud og lad den afkøle ved stuetemperatur. Når tærten er afkølet stilles den i køleskabet indtil den skal serveres. |
9
Done
|
Server med vaniljeis eller flødeskum til! |