Ingredienser
-
8 Kartofler
-
200 Gram Revet ost(Du kan bruge flere typer. Vi har god erfaring med Karoline’s Tex Mex ost, det giver mere kant til retten. Men du kan sagtens bruge helt neutral revet ost
-
50 Gram Smeltet smør
-
3,5 DL Peber
-
1 LøgFint hakket
-
2 fed Hvidløg
-
1 tsk. Salt
-
1 tsk. Peber
-
Røget Paprika
-
2 tsk Smørtil at toppe af med
Fremgangsmetode
Man skal aldrig underkende godt tilbehør til en hovedret. Slet ikke når det er en blanding af ost og kartofler. Denne klassiske kartoffelret fra Pittsburgh kan bruges som tilbehør til en endeløs række af retter, og kan være en erstatning for de traditionelle flødekartofler.
Selvom at denne ret er rimelig simpel, så er der mange familier i Pittsburgh, som har præcis deres egen fortolkning af retten. Derfor er der rig mulighed for, at du selv kan præge retten i den retning, som du har lyst til. Her er en opskrift jeg selv har haft glæde af flere gange.
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Kunne du lide denne opskrift på lidt utraditionelle flødekartofler?? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her [/su_box]
Steps
1
Done
|
Tænd din ovnSæt din ovn på 175 grader. |
2
Done
|
Derefter skal du koge dine kartofler. Kartoflerne skal koge til de er gennemkogte, men ikke bliver alt for “bløde”. Når du kan stikke en gaffel ind kartoflen og den selv glider af, så er de kogt færdige. |
3
Done
|
Når kartoflerne er kogt færdige, skal de skæres i større stykker. Læg dem derefter i et ovnfast fad. |
4
Done
|
Tag derefter en lille gryde, og smelt 50 gram smør og ost under lav varme og konstant omrøring. Tilføj osten lidt af gangen, så det hele ikke klumper sammen i gryden. |
5
Done
|
Når det er smeltet sammen til en samlet masse, tager du gryden af varmen, og blander cremefraiche, løg, hvidløg, salt og peber i. Når det hele er godt blandet, hælder du massen ud over din kartofler som stadig ligger i fadet. |
6
Done
|
Kom derefter to spiseskeer smør på toppen, og drys med paprika. |
7
Done
|
Bag derefter kartoflerne i ovnen i en halv time, eller til du syntes at overfalden har fået nok. Personligt kan jeg godt lide at sætte ovnen på “grill” i de sidste to minutter for at gøre toppen lidt mere “sprød”. Lad dine kartofler køle lidt af, så de kan nå at “sætte sig”, inden af du serverer. |
8
Done
|
God appetit! |