Ingredienser
-
Fondue
-
1/2 Løgfinthakket
-
1 fed Hvidløgfinthakket
-
100g Gruyere Ostrevet
-
200g Cheddarrevet
-
1 spsk Maizena majstivelse
-
1 tsk Sennepspulver
-
33cl Øl
-
Salt + peber
-
Crostini
-
Brød
-
Olivenolie
-
Salt + peber
Fremgangsmetode
Så er der NFL mad! Kalder alle “Cheeseheads” så er der ost og øl til alle!
Greenbay ligger i staten Wisconsin, der er kendt som Amerikas “Dairyland”, da det er en af nationens største mælkeproducenter, kendt særligt for deres ost. Det er ikke uden grund at deres fans kaldes cheeseheads. Den største befolkningsgruppe er tysk-amerikanere, der er ligeledes en mindre andel af skandinavisk herkomst. Således inspireret af madlavningen i “det kolde nord” er deres køkken i den lidt tungere ende af det kulinariske spektrum.
Steps
1
Done
|
Lav fonduePut løg, hvidløg og osten i en lille tykbundet gryde |
2
Done
|
Tilsæt maizena, sennepspulver og kommen og rør rundt. |
3
Done
|
Hæld øllen i og læg låget på gryden og kog ved svag varme i 2-4 timer, rør hver halve time. |
4
Done
|
Lav crostini brødstængerTag skiver af daggammelt franskbrød eller toastbrød og skær i mindre stænger. Pensl med olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Bag i ovnen ved 200C i 14-16min, vend når halvdelen af tiden er gået. |
5
Done
|
Server din fonude med crostini og/eller grønsagsstænger. |