Ingredienser
-
500g Hakket oksekød
-
1 spsk Hot Sauce
-
1 dl Ketchup
-
1 dl Mayonnaise
-
1 Grøn Chili
-
50g Smør
-
1 tsk Dijon sennep
-
1 spsk BBQ Sauce
-
4 BurgerbollerBrioche eller hjemmebagt er bedst!
-
4 skiver OstVi anbefaler Cheddar eller Monterey Jack
-
1 fed Hvidløg
-
1 hoved Hjertesalat
-
4 store Pickles
-
1 Tomater
-
1 Løg
Fremgangsmetode
Mangler du den perfekte cheeseburger opskrift? Så se her!
Der findes utallige måder at lave en cheeseburger på, og det geniale ved denne klassiske ret er, at du kan fylde den med næsten alt, og selv “dreje” den over mod det køkken du har lyst til.
Der er stadig tvivl, om hvor den første cheeseburger originalt stammer fra, men et af de lande der mener at have ophav til den, er selvfølgelig USA. Specielt en stat, og det er Colorado, hvor NFL-holdet Denver Broncos holder til.
Istedet for at give dig en opskrift på “sådan-samler-du-en-burger”, vil vi hellere prøve at give dig lidt inspiration til nogle grundlæggende ting, der kan bruges til enhver cheeseburger.
Så her er nogle tricks til at lave din burger perfekt, og i dette tilfælde, også mere “Denver-agtig”.
HUSK! Du kan finde opskriften på vores lækre hjemmelavede burgerboller her.
Steps
1
Done
|
BurgerdressingSpoiler! Burgerdressing er i mange tilfælde bare ligedele mayonnaise og ketchup blandet sammen. Ikke detsto mindre er det altid en sikker vinder, og i temaets ånd: en orange én af slagsen. |
2
Done
|
Pensling af bollerSådan laver du din “Orange” Denver Broncos sauce til dine burgerboller: Tag lidt hot sauce og bland med lidt smeltet smør. Pensel dine burgerboller med den orange sauce og varm dem derefter i ovnen. Det vil du ikke fortyde. |
3
Done
|
Den perfekte burgerbøfDer SKAL mere end “bare” hakket oksekød i din bøf. For udover salt og peber, kan der tilsættes så mange smage, som alle vil medvirke til, at din bøf bliver helt perfekt. Der findes mange tricks, men jeg er personligt fan af at bruge en god sjat BBQ-sauce, en spiseske Dijon Sennep, og en lille smule hot sauce. Dette rører jeg godt rundt farsen, inden at jeg former mine bøffer. I denne udgave skal vi forsøge at lave burgeren i “Denver-stil”, så derfor har vi finthakket noget grøn chili og blandet det med ind i kødet. Derefter kan du begynde at forme dine burgerbøffer. |
4
Done
|
Når du skal stege kødet – Smør er nøglen til den gode smagHæld olie på din pande, og lad pande blive varm. Skær bunden af et hvidløg, og placer det på midten af panden, og lad det stege lidt ud i olien. Når panden er varm, smider du dine bøffer på, og lader dem stege lidt tid, (afhængigt at tykkelse), ved høj varme, indtil at den ene side har fået farve. |
5
Done
|
Derefter vender du bøfferne, skruer varmen ned på lav-medium, og smider en god klat smør på panden. Lad nu kødet små stege i smøret, imens at du med en ske, regelmæssigt “bader” dine bøffer i smøren fra panden. Det bliver du ved med indtil at dine bøffer færdige. |
6
Done
|
Du kan evt. slutte af med at ganske kort give lidt høj varme, så der kommer lidt stegeskorpe til begge sider. |
7
Done
|
Ost på bøffen – Brug et lågDu kan, som et ekstra trick, komme din oste på bøffen når er ved at være færdigstegt, men i stedet for at skulle skrue højt op for varmen, hvilket tit resulterer i at osten løber ud over det hele, så skal du bevare din lave temperatur på komfuret og komme et låg på din pande. Bare de sidste 2-3 minutter af bøffens stegetid. Det virker godt! |
8
Done
|
Burgerbollen – På Amerikansk ManérSom et alternativ til at varme dine burgerboller i oven, kan du skære dem over i to halve, og varme begge halve dele på en pande med smeltet smør. Det bliver en fedtet omgang, men det er sådan man får den serveret i mange stater. |
9
Done
|
Saml burgeren! |