Ingredienser
-
Kiksebund
-
400 Grove kiks (knuste)Vi bruger altid Havrekiks fra Karen Volff, men du kan også bruge Digestive, hvis du er til en lidt “sødere” bund.
-
125 gram Smeltet smør
-
2 tsk. Kanel
-
Fyld
-
4 Æggeblommer
-
6 Æggehvider
-
1 dl Lime
-
1 dåse Kondenseret mælk
-
1 knivspids Salt
-
1,25 dl Sukker
Fremgangsmetode
Der er intet som frisk lime og luftig marengs, som der kan tage en til de varme himmelstrøg i Florida.
Denne klassiske “lime kage” er et friskt, luftigt og lækkert dessertvalg til din Football-halvleg eller som optakt til den sene kamp.
Der findes mange desserter, der kan blive for “tunge” i længden, men denne lime kage er et syrligt og luftigt indspark, der skærer lige igennem den tunge mad. Det er en Florida specialitet, og den er bare lækker!
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
KiksebundStart med at tænde din ovn på 175 grader. |
2
Done
|
KiksebundDerefter skal du knuse dine kiks (evt med en håndmikser). De skal være helt knuste til små krummer. Hæld de knuste kiks i en skål, og tilføj den smeltede smør og kanel. Vend det hele til en samlet masse, og pres det ud i din springform. Sørg for at kiksemassen dækker hele bunde i et jævnt lag. Et godt tip er at dække bunden i din springform med bagepapir. Tag din bund ud af springformen, læg papiret henover, og sæt din bund igen, så bagepapiret er i spænd, og resten af det stikker udfra bunden, Derefter kan du tage en saks og klippe bagepapiret til i bunden, og voila, nu har du en bund af bagepapir. |
3
Done
|
KiksebundBag derefter bunden i ca. 10 minutter til at den er gylden i overfladen. Lad derefter bunden køle helt af. |
4
Done
|
FyldImens at din bund køler ned, kan du begynde at lave dit fyld. Start med at piske din æggeblommer i en skål. Vi anbefaler klart, at du bruger en elektrisk håndmikser. Dine æggeblommer skal piskes til en tyk og citronfarvet masse. |
5
Done
|
FyldNår blommerne er pisket færdig, blander du din kondenserede mælk, limejuice og salt ned i æggeblommemassen. Det skal nu blandes godt sammen. |
6
Done
|
FyldNår dette er blandet godt sammen, finder du en ny skål, og hælder din æggehvider op i skålen. Pisk nu æggehviderne godt sammen indtil at de er blevet til en marengsmasse. Du ved, at hviderne er pisket nok sammen, når du kan lave en lille “top” af hvidemassen som kan stå af sig selv uden at falde sammen. Massen skal altså være stiv, men ikke tør. VIGTIGT, husk at rengøre dine piskeris inden at du begynder på marengsmassen. Dine blommer og hvider må IKKE blive blandet endnu. |
7
Done
|
FyldNu skal du så tage lidt af din marengsmasse og "folde" den ind i din æggeblomme/lime-masse. Brug gerne en dejskraber her. Det er vigtigt, at du rent faktisk folder det ind i massen og ikke rører det sammen. Hvis ikke du folder det presser du luften ud, og ødelægger den luftighed som er essentiel for kagens konsistens. |
8
Done
|
FyldDerefter tager din æggeblomme/lime-masse, og hælder den ud over din afkølede kagebund. |
9
Done
|
FyldBagefter tager du din marengsmasse, og hælder den ovenpå. Den skal dække hele overfladen. |
10
Done
|
Bag derefter kagen i 8-10 minutter indtil at din overflade er blevet gyldenbrun. Kagen skal lige have nået at sætte sig i midten. |
11
Done
|
Velbekomme!Tag derefter din kage ud, lad den køle lidt af. Tildæk den derefter og sæt den i køleskabet. Gerne natten over. |