Ingredienser
-
Fisk
-
600g FiskVi anbefaler en lys fisk som torsk, sej, el.lign.
-
Beer Batter
-
100g Hvedemel
-
1,5 tsk Bagepulver
-
7 spsk ØlLys pilsner
-
7 spsk mælk
-
1/2 spsk Neutral olie
-
Salt + peber
-
Mushy Peas
-
800g Frosne Ærter
-
1 bundt Frisk MynteFinthakket
-
1 LøgFinthakket
-
1,5 dl Grøntsagsbuillon
-
Til stegning: Smør
-
Salt + peber
-
Et stænk Citronsaft
-
Tartar Sauce
-
400g Mayonnaise
-
2 spsk Creme fraiche
-
1 bundt Frisk PurløgFinthakket
-
3 hele Syltede AgurkerFinthakket
-
2 spsk KapersFinthakket
-
1 spsk Dijon sennep
-
Salt + peber
Fremgangsmetode
Lær at lave det komplette Fish N Chips måltid ! Se med i TV-køkkenet.
I denne uge fik vi en udfordring om at lave noget med fisk! Vi tog opgaven op, og har lavet en London-special: Fish N’ Chips med det hele! Lær at lave det komplette Fish N Chips måltid ! Se med i TV-køkkenet.
Fish n chips er bare lækkert! Også er det faktisk simpelt at lave, især med vores guide!
Tag med os i TV-køkkenet, så hjælper vi dig hele vejen!
[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/SGNH2spx7kw”]
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
Start med at lave din tartar sauce. Det foregår ved, at du kommer alle dine ingredienser i en foodprocessor, og mikser det godt sammen. Det er en dressing, så den skal ikke blendes for "tynd". Du kan smage til undervejs, og justere efter din smag. Husk at den godt må være syrlig, så den kan "skære" igennem den fede fisk. Stil den på køl indtil du er klar til at servere. |
2
Done
|
Lav nu dine mushy mint peas. Start med at finthakke dit løg. Kom derefter noget smør på en pande, og varm det godt op. |
3
Done
|
Steg nu dine løg til de er godt møre. De skal ikke blive brune, men bare bløde. Derefter tilsætter du dine ærter og din grøntsagsbouillon. Bulionen skal fortyndes med vand, så det svarer til at du har ca.1-1,5 dl ialt. Få det hele op og koge i et par minutter. |
4
Done
|
Når dine ærter er blevet godt bløde, hælder du hele indholdet fra gryden, op i blender. Tilsæt derefter frisk mynte efter smag. (husk, at du altid kan smage til undervejs) Tilsæt salt og peber, og blend indholdet til en flot grøn ærte/myntemasse. Igen, det skal ikke blendes tyndt og vandet, så start evt med at blende lidt, og mos derefter resten med en gaffel. Hvis du ønsker at bevare den grønne farve, kan du hælde lidt limesaft udover massen. |
5
Done
|
Nu er du klar til at lave din fisk! Start med at lave din beer batter. Bland alle ingredienserne til batteren op i en skål, og miks til det sammen til tyk dej uden klumper. |
6
Done
|
Skær derefter din fisk i de ønskede stykker, og varm din friture olie op. Den skal op på en 180-190 grader. |
7
Done
|
Dyp nu dine fisk i din batter, og kom dem op i den gyldne brønd. Du vil hurtigt opdage, at batteren vokser, og at din fisk vil begynde at flyde, efter kort tid i olien. Giv nu din fisk 2-3 minutter, efter størrelse, og læg dem i et fad, med lidt køkkenrulle i bunden. Fortsæt med dette indtil al din fisk er tilberedt. Server med pomfritter! Velbekomme! |