Ingredienser
-
1 pakke TortillasDu kan også lave dine egne med denne opskrift: https://www.eatmysports.dk/opskrifter/hjemmelavet-afc-tortilla-en-pro-bowl-vaerdig/
-
Fyld
-
Tex-mex krydderierkøb enten en færdigblandet tex mix-krydderblanding, eller lav din egen blanding ud fra krydderier som spidskommen, chili, korriander, hvidløgspulver, cayennepeber, paprika, salt osv.
-
Revet cheddarfrisk eller revet) / Monterey Jack / Tex-Mex revet ost
-
Nachostil at knuse udover retten
-
Olivenolie
-
Jalapenos
-
Refried beans
-
Refried BeansFind opskriften her: https://www.eatmysports.dk/opskrifter/refried-beans/
-
Enchilada sauce:
-
3 spsk. Olivenolie
-
3 spsk. Hvedemel
-
2 spsk, Knust chili
-
1 tsk. Cayennepeber
-
1 spsk. Hvidløgspulver
-
Et drys Oregano
-
Et drys Salt
-
1 tsk. Kanel
-
2 tsk. Tomat Pasta
-
4,5 dl Grøntsagsbullion
-
1 tsk. Hvidvinseddike
-
Peber
Fremgangsmetode
Enchiladas er vel egentlig bare det Mexicanske køkkens svar på en lasagne? De bagte tortillas er en super nem, dejlig krydret og velsmagende sportsret.
Jeg har valgt, i denne Enchiladas opskrift, at lave to simple udgaver med to slags fyld. Halvdelen er fyldt med “spicy” oksekød, den anden halvdel er fyldt med refried beans. Man kan sagtens lave denne ret med kylling, eller i en ren vegetar udgave.
Og det er super simpelt, for det du i virkeligheden gør, er at du tager dine fyldte tortillas, lægger dem i et fad, overdynger dem med ost, sauce og knuste nachos. Så bager du dem, og bum. Så er der aftensmad. Simpelt, ikke? Her er hvad du skal gøre!
Steps
1
Done
|
Start med at lave din sauce og dine refried beans. |
2
Done
|
For at lave din sauce skal du starte med at blande alle dine tørre krydderier og dit mel i en skål. |
3
Done
|
Tag derefter en gryde, hæld din olie i, og tænd for blusset. Olien skal være varm, så hav tålmodighed. Når olien er varm, så tager du din “tørre” mel/krydderiblanding og tilsætter det i gryden. Det kan godt “springe lidt”, så derfor forslår jeg at du til at starte med løfter gryden væk fra blusset, mens at du rører rundt. Det er vigtigt, at du rører hurtigt rundt, så de tørre krydderier ikke brænder på. Pisk krydderierne og melet i cirka 1 minuts tid, indtil at massen har fået farve. Derefter tilsætter du din tomat puré, og din bouillon under omrøring. NB! Brænder krydderierne på skal du starte forfra. Saucen binder hele retten sammen, og er kerne brændt, bliver smagen ikke optimal. Så det er bare om at komme op på hesten igen, det kan ske for selv den bedste! |
4
Done
|
Få nu hele massen op og simre under omrøring, og bliv ved indtil at massen har fået en “tykkere" konsistens. Der skal altså være lidt “modstand” når du rører rundt. Når saucen har den rette konsistens, tager du den af varmen, og tilsætter din vineddike og peber. Voila. Så er saucen færdig. Du kan nu lade den køle af og sætte den i køleskabet. |
5
Done
|
Så er du klar til at gå igang med dit kød. Steg dit hakkede kød på en pande med olie, sammen med tex-mix krydderierne, indtil at det er brunt. |
6
Done
|
Nu er du klar til at fylde dine tortillas. (Du kan nu også sætte din ovn på 175 grader). Fyld nu dine tortillas skiftesvis med det hakkede oksekød og refried beans. Derefter ruller du dem stramt, og placerer dem ved siden af hinanden i et fad. Når fadet er fyldt, hælder du din sauce ud i fadet. Drys derefter den revede ost udover. Knus nogle nachos og drys dem udover på topppen. Du kan yderligere krydre med lidt chili eller evt. lidt jalapenos. Bag nu retten i ovnen i ca. 20-25 min ved 175 grader. |
7
Done
|
Server evt. med cremefraiche eller guacamole. Velbekomme! |