Ingredienser
-
1 kg KyllingBryst eller indefilet
-
2-3 liter fritureolie
-
Marinade
-
1 liter Kærnemælk
-
Salt + peber
-
2 tsk Paprika
-
4 spsk Hot Sauce
-
Panering
-
150g Panko Rasp
-
150g Majsmel
-
150g Hvedemel
-
2 tsk Gurkemeje
-
3 tsk Paprika
-
3 tsk Hvidløgspulver
-
2 tsk Cayennepeber
-
1/4 tsk Bagepulver
Fremgangsmetode
Findes der noget bedre end en god omgang deep fried chicken på en football-søndag?
Jeg kan ikke komme på noget. Der er mange der mener, at lige netop de har den perfekte opskrift på denne klasikker, og den klub vil vi gerne melde os ind i. Det har taget adskillige football-sæsoner at perfektionere denne opskrift, men nu er det på tide at dele den med alle jer glade sportsfans i Danmark. God appetit!
For at følge denne opskrift til punkt og prikke kræver det, at du starter dagen inden du skal bruge den færdige ret. Det er ikke et must, men det giver det bedste resultat.
Du skal yderligere sikre dig at du har følgende:
- En stor gryde / eller en friturekoger
- Et madtermometer (hvis du bruger en alm. gryde)
- Fryseposer
- Redskaber der kan tåle høj varme.
Husk god køkkenhygiejne! Specielt når du arbejder med rå kylling!
Kunne du lide denne opskrift på deep fried chicken? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.
Steps
1
Done
|
Marinering af kyllingSkær din kylling i tilpassede stykker. Det er vigtigt, at stykkerne ikke er for store. Ellers kan du ende med en kylling, der er rå i midten eller bare er brændt udenpå. Gå efter stykker på ca 1-2cm gange 5-6cm |
2
Done
|
Kom kyllingestykkerne i en frysepose og tilsæt først salt, peber, paprika og evt. Hotsauce. Sørg for at alle stykker er godt krydrede. Tilsæt derefter kærnemælken. Sørg for at alle stykkerne er dækket godt. |
3
Done
|
Luk posen forsvarligt, og lad kyllingen marinere i mindst et par timer – allerhelst natten over i køleskabet. |
4
Done
|
Panering |
5
Done
|
Næste skridt er at hælde fritureolien i gryden og tænde for blusset. |
6
Done
|
Tag dine kyllingestykker ud af fryseposen og vend dem i din rasp-blanding. Sørg for at de er godt dækket til. Det gør ikke noget, at der stadig er kærnemælk på kyllingestykkerne, når de vendes i rasp-blandingen. Faktisk er det kun godt, da det vil hjælpe til, at raspen sidder bedre fast på kyllingen, og det giver i sidste ende mere af det dejlige sprøde lag! |
7
Done
|
TIP!Hvis du er til ekstra tyk skorpe, så kan du, efter første tur i rasp-blandingen, dyppe i kærnemælken igen, og herefter give stykket endnu en tur i rasp-blandingen. |
8
Done
|
|
9
Done
|
Du vil opleve, at temperaturen i gryden falder efter hvor mange kyllingestykker, du kommer i gryden. Der kan du forsøge at regulere til med dit kogeblus. Vi anbefaler at dele stegningen op i omgange af 5-10 stykker ad gangen, så temperaturen ikke falder for meget, og det hele ikke klumper sammen i gryden. |
10
Done
|
Efter 5-8 min kan du tage dine kyllingestykker op af gryden lægge dem i et serveringsfad. Du kan med fordel dække bunden af fadet med køkkenrulle. Så får du ikke overskydende olie ud over det hele. |
11
Done
|
Sæt dig til rette foran fjernsynet og slå over på dit yndlings sportshold. |