Ingredienser
-
1 Cote De BoeufOver 1 kg.
-
Rosmarin
-
Frisk Timian
-
Smør
-
Hvidløg
-
Groft salt
Fremgangsmetode
Er du klar til KONGEN AF BØF?? Vi giver dig en sikker og fantastisk opskrift på Cote de Boeuf!
Elsker du at grille? Så kan det næsten ikke blive bedre end af grille Cote de Bouef. Vi anbefaler at du giver dig god tid til at finde den rigtige bøf, og vi kan kun anbefale at kigge forbi www.dyrbar.dk. Der er man bare sikker på at få kvalitetskød hver gang.
Men hvordan behandler man så, sådan et stykke prima kød? Det er godt spørgsmål! og svaret er simpelt: følg denne guide.
Vi guider dig hele vejen, og sikkert igennem denne process, som vil gøre dig til kongen af grillen!
Opskriften er inspireret med gode fra madvirtuos Thomas Alcayaga, som blandt andet kan findes på “madetmeremad” på Instagram. Under et grillkursus vidergav han sine hemmeligheder, som vi har taget til os!
Følg det hele i videoen her:
[su_youtube url=”https://youtu.be/lH9Ihn9SUYE”]
Steps
1
Done
|
Tag kødet ud af køleskabetGerne 1 time inden brug |
2
Done
|
Salt dit kød!Giv det godt med salt på begge sider! |
3
Done
|
Tænd op i grillen!Fyr helt op for varmen, og luk låget på grillen |
4
Done
|
KrydderurterLig dine friske krydderurter på grillen. Lad være med at spare, og giv din bøf en god grøn krydder"dyne". |
5
Done
|
På med bøffen!Lig din bøf ind på dine krydderurter, og start dit ur. Nu skal din bøf vendes hvert andet minut. |
6
Done
|
Hvornår er din bøf færdig?1) En god tommelfingerregel er, at din bøf har fået nok, når den "trækker sig sammen". Den kan mærke med simpelt trky med sin finger. 2) Stik en stegenål ned i bøffen og derefter op på din læbe eller øreflip. Er nålen lun, har din bøf fået varme hele vejen igennem, og er færdig. Den må ikke være meget varm, så har den fået for meget. 3) Brug et stegetermometer. Vi går efter en kernetemperatur på 53 grader. |
7
Done
|
Lad kødet hvile!Nu er det tid til at lade dit kød hvile. Det enormt vigtigt at kødet for lov at hvile, og det skal det gøre uden at være overdækket. Ligesom du kan se at kødet at færdig ved at det "trækker sig sammen", kan du se at det har hvilet nok, når kødet har givet slip igen, og ikke længere er spændt op. Giv gerne kødet en hviletid på 10-15 minutter. Hvis du skærer i dit kød for tidligt, så kan en spændt bøf godt "eksplodere" med kødsaft, og det vil man gerne undgå. |
8
Done
|
Smeltet smør med hvidløgBøffens smag fra grillen bør være nok i sig selv, men man kan altid tilføje lidt smeltet smør med hvidløg, mens at bøffen hviler. Det skal bare ikke være varmt, så bøffen steger videre. |