Ingredienser
-
2 liter Fritureolie
-
Tortillasfind evt. opskriften på vores hjemmelavede tortillas her
-
Revet ost
-
GuacamoleFind Stefans opskrift på Guac her
-
Refried BeansFind vores opskrift på refried beans her
-
Creme Fraiche
-
Kødfyld
-
500 gram Hakket oksekød
-
Hvidløgspulver
-
Lime
-
2 spsk. Instant kaffe
-
Paprika
-
Kanel
-
Kardemomme
-
Oregano
-
Spidskommen
-
Tomat puré
-
Tex Mex Sauce
-
3 spsk. olivenolie
-
3 spsk. hvedemel
-
2 spsk knust chili
-
1 spsk. hvidløgspulver
-
Oregano
-
Salt
-
Kanel
-
2 tsk. tomat puré
-
4,5 dl grøntsags bullion
-
1 tsk hvidvinseddike
-
Peber
Fremgangsmetode
Chimichangas! Kan du lide dybgstegt mad og burritos? Jamen så vil du elske Chimichangas.
Chimichangas er en lækker spicy hovedret fra Tex-Mex køkkenet. Der er skruet op for krydderierne og varmen med denne sprøde herlighed! Det er super lækkert og sjovt at lave!
Tag med os i TV-køkkenet, så hjælper vi dig hele vejen!
[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/DSCtg6ojqMU”]
Steps
1
Done
|
Start med at lave din sauce og dine refried beans. (Find videoopskriften på vores refried beans her.) |
2
Done
|
Tex-Mex SauceFor at lave din sauce skal du starte med at blande alle dine tørre krydderier og dit mel i en skål. |
3
Done
|
Tex-Mex SauceTag derefter en gryde, hæld din olie i, og tænd for blusset. Olien skal være varm, så hav tålmodighed. Når olien er varm, så tager du din “tørre” mel/krydderiblanding og tilsætter det i gryden. Det kan godt “springe lidt”, så derfor forslår jeg at du til at starte med løfter gryden væk fra blusset, mens at du rører rundt. Det er vigtigt, at du rører hurtigt rundt, så de tørre krydderier ikke brænder på. Pisk krydderierne og melet i cirka 1 minuts tid, indtil at massen har fået farve. Derefter tilsætter du din tomat puré, og din bouillon under omrøring. NB! Brænder krydderierne på skal du starte forfra. Saucen binder hele retten sammen, og er kerne brændt, bliver smagen ikke optimal. Så det er bare om at komme op på hesten igen, det kan ske for selv den bedste! |
4
Done
|
Tex-Mex SauceFå nu hele massen op og simre under omrøring, og bliv ved indtil at massen har fået en “tykkere” konsistens. Der skal altså være lidt “modstand” når du rører rundt. Når saucen har den rette konsistens, tager du den af varmen, og tilsætter din vineddike og peber. Voila. Så er saucen færdig. Du kan nu lade den køle af og sætte den i køleskabet. |
5
Done
|
KødfyldNu skal du lave dit kød. Start med brune dit kød på en varm pande, og tilføj derefter alle krydderierne. Gå på opdagelse i krydderiverden og smag dig frem! |
6
Done
|
Når kødet er steget færdigt og du er tilfreds med krydderiniveauet, skal du til at folde dine chimichangas. Her foreslår vi at du ser videoen, så du folder chimichangaen korrekt. Som fyld skal du bruge dit kød og rive dit ost. Hvis du har lyst kan du også bruge noget af din tex-mex sauce. |
7
Done
|
Når dine chimichangas er foldet, er du klar til at dybstege dem. Den er færdig når den er gylden og sprød på alle sider. NB! Det er vigtigt at du bruger redskaber der kan tåle høj varme. |
8
Done
|
2 Comments Hide Comments
Lækkert, men drenge…ikke plasticredskaber…generelt, men slet ikke i 180g-varm fritureolie.
Tak for omtanken Kim – vi bruger selvfølgelig kun plastikredskaber der kan tåle varme op til min. 220 grader og som af producenten er godkendt til friture 🙂