1 0
[su_youtube_advanced url="https://youtu.be/DSCtg6ojqMU"]

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
2 liter Fritureolie
Tortillas find evt. opskriften på vores hjemmelavede tortillas her
Revet ost
Guacamole Find Stefans opskrift på Guac her
Refried Beans Find vores opskrift på refried beans her
Creme Fraiche
Kødfyld
500 gram Hakket oksekød
Hvidløgspulver 
Lime
2 spsk. Instant kaffe
Paprika
Kanel
Kardemomme
Oregano 
Spidskommen
Tomat puré
Tex Mex Sauce
3 spsk. olivenolie 
3 spsk. hvedemel
2 spsk knust chili
1 spsk. hvidløgspulver 
Oregano
Salt
Kanel
2 tsk. tomat puré
4,5 dl grøntsags bullion
1 tsk hvidvinseddike
Peber

Chimichangas – Den Dybstegte Burrito

Spis som Deadpool!

  • 1 time
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

  • Kødfyld

  • Tex Mex Sauce

Fremgangsmetode

Share

Chimichangas! Kan du lide dybgstegt mad og burritos? Jamen så vil du elske Chimichangas.

Chimichangas er en lækker spicy hovedret fra Tex-Mex køkkenet. Der er skruet op for krydderierne og varmen med denne sprøde herlighed! Det er super lækkert og sjovt at lave!

Tag med os i TV-køkkenet, så hjælper vi dig hele vejen!

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/DSCtg6ojqMU”]

 

Steps

1
Done

Start med at lave din sauce og dine refried beans. (Find videoopskriften på vores refried beans her.)

2
Done

Tex-Mex Sauce

For at lave din sauce skal du starte med at blande alle dine tørre krydderier og dit mel i en skål.

3
Done

Tex-Mex Sauce

Tag derefter en gryde, hæld din olie i, og tænd for blusset.

Olien skal være varm, så hav tålmodighed. Når olien er varm, så tager du din “tørre” mel/krydderiblanding og tilsætter det i gryden. Det kan godt “springe lidt”, så derfor forslår jeg at du til at starte med løfter gryden væk fra blusset, mens at du rører rundt.

Det er vigtigt, at du rører hurtigt rundt, så de tørre krydderier ikke brænder på. Pisk krydderierne og melet i cirka 1 minuts tid, indtil at massen har fået farve. Derefter tilsætter du din tomat puré, og din bouillon under omrøring.

NB! Brænder krydderierne på skal du starte forfra. Saucen binder hele retten sammen, og er kerne brændt, bliver smagen ikke optimal. Så det er bare om at komme op på hesten igen, det kan ske for selv den bedste!

4
Done

Tex-Mex Sauce

Få nu hele massen op og simre under omrøring, og bliv ved indtil at massen har fået en “tykkere” konsistens. Der skal altså være lidt “modstand” når du rører rundt.

Når saucen har den rette konsistens, tager du den af varmen, og tilsætter din vineddike og peber.

Voila. Så er saucen færdig. Du kan nu lade den køle af og sætte den i køleskabet.

5
Done

Kødfyld

Nu skal du lave dit kød. Start med brune dit kød på en varm pande, og tilføj derefter alle krydderierne. 
Når det drejer sig om tex-mex køkkenet, så syntes vi ikke, at der kan krydres for meget! Du kan sagtens købe blandede krydreriblandinger i dit supermarked, men vi opfordrer til at du prøve lave din egen. 
Vi har noteret, hvilke krydderier vi bruger, og så er det bare om at smage til. 

Gå på opdagelse i krydderiverden og smag dig frem! 

6
Done

Når kødet er steget færdigt og du er tilfreds med krydderiniveauet, skal du til at folde dine chimichangas. 

Her foreslår vi at du ser videoen, så du folder chimichangaen korrekt. 

Som fyld skal du bruge dit kød og rive dit ost. Hvis du har lyst kan du også bruge noget af din tex-mex sauce. 

7
Done

Når dine chimichangas er foldet, er du klar til at dybstege dem.
Start med stege dine chimichangas med bunden nedad, så tortillaen sætter sig fast og ikke kan kan åbne. Når den er gylde og sprød på den ene side, kan du begynde at vende den.

Den er færdig når den er gylden og sprød på alle sider.

NB! Det er vigtigt at du bruger redskaber der kan tåle høj varme. 

8
Done

Server dine chimichangas med cremefraiche, tex-mex sauce, refried beans, og guacamole.

Velbekomme! 

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

previous
“Juicy Lucy” – Burger med smeltet ost i midten!
next
Bacon Milkshake – En Greasy Dessert
previous
“Juicy Lucy” – Burger med smeltet ost i midten!
next
Bacon Milkshake – En Greasy Dessert

2 Comments Hide Comments

Tak for omtanken Kim – vi bruger selvfølgelig kun plastikredskaber der kan tåle varme op til min. 220 grader og som af producenten er godkendt til friture 🙂

Tilføj din kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function shell_exec() in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php:2 Stack trace: #0 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(810): require_once() #1 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(745): load_template('/customers/6/0/...', true, Array) #2 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/single-osetin_recipe.php(792): get_footer() #4 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/6/0/...') #5 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/6/0/...') #6 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/index.php(17): require('/customers/6/0/...') #7 {main} thrown in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php on line 2