“Californisk” Oreo Kaffecremes Dessert
Til os der elsker smagen af kaffe

0 0
“Californisk” Oreo Kaffecremes Dessert

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
Kagebund
7 Oreo kiks knuste
3 spsk. Kakao
1 tsk. Sukker
1 dl Smeltet smør
Kaffecreme
6 dl Sødmælk
2 spsk. Instant kaffe
1,5 dl Sukker
0,6 dl Maizena majstivelse
0,5 dl Kahlua
4 spsk. Smeltet smør
4 Æggeblommer
Kaffeflødeskum
3,5 dl Fløde
1 spsk. Sukker
1 spsk. Instant kaffe
1 dl Chokolade (m. kaffe)
Køkken:

Gå aldrig glip af en sen nattekamp igen!

  • 1 1/2 time
  • Personer 2
  • Middel

Ingredienser

  • Kagebund

  • Kaffecreme

  • Kaffeflødeskum

Fremgangsmetode

Share

Kan du heller ikke holde dig vågen til de sene kampe? Så prøv denne kaffe dessert!

Så er her desserten der både er lækker, men som også holder dig vågen igennem alle nattens kampe.  Kaffe desserten er i tre lag, så det er opskriften også.  Vi bygger simpelthen retten op fra bunden, og hvis du følger opskriften slavisk, er det faktisk ikke så svært.

 

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

Steps

1
Done

Kagebund

Start med at lave din bund: Bland alle kagebunds-ingredienser sammen i en skål og rør sammen, indtil at den smeltede smør har bundet det hele sammen.

2
Done

Kagebund

Find derefter nogle serveringglas, og pres massen ud til en fast bund i hvert glas. Der må godt være noget højde på din bund, så hvis du kan sammenpressen den til at fylde ca. 1/3 af glasset er det perfekt.

Stil nu dine glas i køleskabet mens at du går videre.

3
Done

Kaffecreme

Lav nu din kaffecreme: Bland din mælk og instant kaffe sammen i en gryde. Varm gryden op ved svag varme, og husk at røre rundt engang imellem, så mælken ikke brænder på. Det kan pludseligt gå stærkt, og brænder det på, er det forfra med mælken. Så vær over den, og rør rigeligt rundt!

Imens at mælken varmer op, tager du en lille skål og pisk sukker, Maizena og salt sammen.

Når det er godt blandet, tilføjer du det til den varme mælk, imens at du rører rundt.

Fortsæt med at røre rundt indtil at mælken koger og massen er blevet tyk.

Tag den nu af varmen, og find stor skål frem.

4
Done

Kaffecreme

I skålen pisker du dine fire æggeblommer med en el-pisker, imens at du lidt af gangen, tilsætter den varme mælkeblanding.  Sørg for at mælken er rørt godt ud i æggeblommerne, før at du hælder mere af mælkeblandingen i.

5
Done

Kaffecreme

Når hele mælkeblanding er blevet tilsat, og det hele er pisket godt, hælder du massen tilbage i gryden, og bringer endnu en gang det hele til et kog. Husk at det er under omrøring!

Når massen er har nået kogepunket igen, tager du det af varmen, og hælder den over i en ren skål. Tilføj nu din Kahlua, og den smeltede smør én spiseske af gangen. Igen, sørg for at smøren er godt inkorporeret før at du tilsætter den næste spiseske smør.

6
Done

Kaffecreme

Når du ikke har mere smør, skal du finde noget plastik-wrap, og komme over din skål.

Sørg for at din plastik wrap rammer overfalden af din kaffe creme, på den måde undgår du at der kommer et “skind” på toppen af massen.

7
Done

Kaffecreme

Lad nu masse afkøle indtil den har stuetemperatur.

Hæld den derefter i dine glas, og sæt dem tilbage på køl i minimum en time, eller indtil kaffecremem har sat sig.

Nu skulle glas gerne være fyldt 2/3.

8
Done

Flødeskum

Lav nu din flødeskum: Når din kaffedessert har stået og kølet en times tid køleskabet, er du klar til at lave din flødeskum.

Hæld fløde, sukker og instant kaffe i en skål, og pisk den til en medium flødeskum.

Når du kan lave små “toppe” i flødeskummen, der næsten kan stå, er den klar.

9
Done

Riv nu derefter din chokolade, eller hak den fint, og vend den i flødeskummen. Dette gør, at den forbliver luftig.

Hæld nu flødeskum på toppen af din dessert, og tilføj lidt ekstra revet chokolade.

Voila! Nu er du klar til at nyde en fantastisk lækker dessert.

10
Done

Velbekomme.

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

previous
Kansas City Dirt Cake
next
Øl- og ostefondue
previous
Kansas City Dirt Cake
next
Øl- og ostefondue

Tilføj din kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function shell_exec() in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php:2 Stack trace: #0 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(810): require_once() #1 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(745): load_template('/customers/6/0/...', true, Array) #2 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/single-osetin_recipe.php(792): get_footer() #4 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/6/0/...') #5 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/6/0/...') #6 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/index.php(17): require('/customers/6/0/...') #7 {main} thrown in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php on line 2