Blåbær Cheesecake
En lilla lækkerbisken fra Minnesota

0 0
Blåbær Cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
Kiksebund
400 gram Kiks Vi bruger altid Havrekiks fra Karen Volff, men du kan også bruge digestive hvis du er til en lidt “sødere” bund
125 gram Smør
1 tsk. Kanel
Flødeostecreme med blåbær
5 blade Husblas
150 gram Sukker
300 gram Cream Cheese
160 gram frosne blåbær
1 tsk Limesaft Citronsaft kan også bruges
150 gram Creme fraiche
Lilla gelé
5 blade Husblas
150 gram Sukker
2 tsk. vanilje ekstrakt
3 dl Vand
Frugtfarve (lilla) du kan blande rød og blå madfarve, hvis ikke du kan finde en lilla
(Til pynt) Friske blåbær
Køkken:

Den er lilla og den er lækker!

  • 3 timer
  • Personer 6
  • Svær

Ingredienser

  • Kiksebund

  • Flødeostecreme med blåbær

  • Lilla gelé

Fremgangsmetode

Share

Vidste du at Harald Blåtands tand i virkeligheden var lilla? Det var den vidst nok… Så hvis du vil ligne den gamle viking, så er det bare med at komme igang med denne smukke “vikings” blåbær cheesecake.

Denne blåbær cheesecake kan spises både om vinteren, om sommeren, om dagen og om natten. Ja, faktisk hele døgnet, hele året rundt. Men det er jo som med alt andet her i livet: hvis man tilføjer lidt “football-søndag” så bliver det hele bare lidt bedre, det gælder også denne kage.

Så se at kom igang!

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

Steps

1
Done

Kiksebund

Du skal starte med at tænde din ovn på 175 grader.

2
Done

Kiksebund

Derefter skal du knuse dine kiks (evt med en håndmikser). De skal være helt knust til små krummer.

3
Done

Kiksebund

Hæld de knuste kiks i en skål, og tilføj den smeltede smør og kanel.
Vend det hele til en masse, og pres det ud i din springform.

4
Done

Kiksebund

Sørg for at kiksemassen dækker hele bunden i et jævnt lag.

Et godt tip er at dække bunden i din springform med bagepapir. Tag din bund ud af springformen, læg papiret henover, og sæt din bund igen, så bagepapiret er i spænd, og resten af det stikker udfra bunden.

Nu kan du tage en saks og klippe bagepapiret til i bunden, og voila, nu har du en bund på bagepapir.

Bag derefter bunden i ca. 10 minutter til at den er gylden i overfladen.

Lad derefter bunden køle helt af.

5
Done

Blåbærs-ostecreme

Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand. Det skal have 10 min.

6
Done

Blåbærs-ostecreme

Hæld nu blåbær, samt 50 g sukker i en lille gryde. Kog det stille og roligt op under omrøring.  Når sukkeret er opløst, så blendes det hele til en jævn puré (brug gerne en håndmikser).

7
Done

Blåbærs-ostecreme

Vrid nu husblassen for det værste vand, og smelt alle fem plader i den varme blåbærpuré.

8
Done

Blåbærs-ostecreme

Tag derefter en ny skål og rør flødeost, limesaft, creme fraiche og det sidste sukker godt sammen.

9
Done

Blåbærs-ostecreme

Tilføj derefter din “blåbærpuré” i ostemassen lidt efter lidt.

10
Done

Blåbærs-ostecreme

Hæld den færdige “osteblåbærscreme” i springformen. Fordel den i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i 2 timer, til massen har sat sig.

11
Done

Lilla gelé

Når kagen har sat sig, kan du begynde at lave den lilla gelé overflade. Start derfor med at ligge resten af din husblas i blød.

12
Done

Lilla gelé

Kom nu 1,5 dl vand i en gryde og tilsæt sukker og vaniljeekstrakt.

Kog det til en sirup under omrøring.

Tag gryden af varmen og tilsæt husblas, den lilla farve og de sidste 1,5 dl vand,

Rør det godt rundt. Når du har gjort dette, tager du den farvede suikkersirup af varmen, og lader geléen køle af.

(Det er helt normalt at massen virker lidt “tynd” og “flydene”. Det skal nok sætte sig og blive til en gele i køleskabet. Det er vigtigt at kagen har sat sig inden at du hælder den udover, ellers fungerer det ikke.

13
Done

Hæld nu din afkølede sukkersirup forsigtigt oven på den faste kage.

14
Done

Stil nu kagen på køl, og vent indtil at geléen har sat sig helt. (Du er ikke i tvivl).

Pynt evt. med friske blåbær inden servering.

15
Done

Velbekomme!

Nu er der lilla cheesecake! Velbekomme.

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

Florida pie
previous
Florida Lime Chiffon Pie – “Den Luftige Dessert”
Cookie
next
Football Cookies
Florida pie
previous
Florida Lime Chiffon Pie – “Den Luftige Dessert”
Cookie
next
Football Cookies

Tilføj din kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function shell_exec() in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php:2 Stack trace: #0 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(810): require_once() #1 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(745): load_template('/customers/6/0/...', true, Array) #2 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/single-osetin_recipe.php(792): get_footer() #4 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/6/0/...') #5 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/6/0/...') #6 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/index.php(17): require('/customers/6/0/...') #7 {main} thrown in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php on line 2