Ingredienser
-
Kiksebund
-
400 gram KiksVi bruger altid Havrekiks fra Karen Volff, men du kan også bruge digestive hvis du er til en lidt “sødere” bund
-
125 gram Smør
-
1 tsk. Kanel
-
Flødeostecreme med blåbær
-
5 blade Husblas
-
150 gram Sukker
-
300 gram Cream Cheese
-
160 gram frosne blåbær
-
1 tsk LimesaftCitronsaft kan også bruges
-
150 gram Creme fraiche
-
Lilla gelé
-
5 blade Husblas
-
150 gram Sukker
-
2 tsk. vanilje ekstrakt
-
3 dl Vand
-
Frugtfarve (lilla)du kan blande rød og blå madfarve, hvis ikke du kan finde en lilla
-
(Til pynt) Friske blåbær
Fremgangsmetode
Vidste du at Harald Blåtands tand i virkeligheden var lilla? Det var den vidst nok… Så hvis du vil ligne den gamle viking, så er det bare med at komme igang med denne smukke “vikings” blåbær cheesecake.
Denne blåbær cheesecake kan spises både om vinteren, om sommeren, om dagen og om natten. Ja, faktisk hele døgnet, hele året rundt. Men det er jo som med alt andet her i livet: hvis man tilføjer lidt “football-søndag” så bliver det hele bare lidt bedre, det gælder også denne kage.
Så se at kom igang!
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
KiksebundDu skal starte med at tænde din ovn på 175 grader. |
2
Done
|
KiksebundDerefter skal du knuse dine kiks (evt med en håndmikser). De skal være helt knust til små krummer. |
3
Done
|
KiksebundHæld de knuste kiks i en skål, og tilføj den smeltede smør og kanel. |
4
Done
|
KiksebundSørg for at kiksemassen dækker hele bunden i et jævnt lag. Et godt tip er at dække bunden i din springform med bagepapir. Tag din bund ud af springformen, læg papiret henover, og sæt din bund igen, så bagepapiret er i spænd, og resten af det stikker udfra bunden. Nu kan du tage en saks og klippe bagepapiret til i bunden, og voila, nu har du en bund på bagepapir. Bag derefter bunden i ca. 10 minutter til at den er gylden i overfladen. Lad derefter bunden køle helt af. |
5
Done
|
Blåbærs-ostecremeStart med at lægge husblassen i blød i koldt vand. Det skal have 10 min. |
6
Done
|
Blåbærs-ostecremeHæld nu blåbær, samt 50 g sukker i en lille gryde. Kog det stille og roligt op under omrøring. Når sukkeret er opløst, så blendes det hele til en jævn puré (brug gerne en håndmikser). |
7
Done
|
Blåbærs-ostecremeVrid nu husblassen for det værste vand, og smelt alle fem plader i den varme blåbærpuré. |
8
Done
|
Blåbærs-ostecremeTag derefter en ny skål og rør flødeost, limesaft, creme fraiche og det sidste sukker godt sammen. |
9
Done
|
Blåbærs-ostecremeTilføj derefter din “blåbærpuré” i ostemassen lidt efter lidt. |
10
Done
|
Blåbærs-ostecremeHæld den færdige “osteblåbærscreme” i springformen. Fordel den i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i 2 timer, til massen har sat sig. |
11
Done
|
Lilla geléNår kagen har sat sig, kan du begynde at lave den lilla gelé overflade. Start derfor med at ligge resten af din husblas i blød. |
12
Done
|
Lilla geléKom nu 1,5 dl vand i en gryde og tilsæt sukker og vaniljeekstrakt. Kog det til en sirup under omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt husblas, den lilla farve og de sidste 1,5 dl vand, Rør det godt rundt. Når du har gjort dette, tager du den farvede suikkersirup af varmen, og lader geléen køle af. (Det er helt normalt at massen virker lidt “tynd” og “flydene”. Det skal nok sætte sig og blive til en gele i køleskabet. Det er vigtigt at kagen har sat sig inden at du hælder den udover, ellers fungerer det ikke. |
13
Done
|
Hæld nu din afkølede sukkersirup forsigtigt oven på den faste kage. |
14
Done
|
Stil nu kagen på køl, og vent indtil at geléen har sat sig helt. (Du er ikke i tvivl). Pynt evt. med friske blåbær inden servering. |
15
Done
|
Velbekomme! |