Ingredienser
-
DEJ
-
250 gram Smør
-
250 gram Hvedemel
-
5 deciliter Vand
-
6 Æg
-
CREME
-
1-2 dl Stærk brygget Espresso / eller Instant kaffepulver
-
2 Æggeblommer
-
2 spsk Sukker
-
2 spsk Maizena majstivelse
-
1 Vaniljestang
-
2 deciliter Sødmælk
-
(1/2 liter fløde) Flødeskum
-
CHOKOLADE
-
2 plader Mørk Chokolade
-
1-2 spsk Cognac
-
Fløde
-
Glukosesirup
Fremgangsmetode
Så er den ultimative kaffedessert klar hos Eat My Sports! Hold godt fast på nedkørslen, for den her dessert rammer de helt rigtige steder!
Elsker du kaffe og dessert? Så er du landet det helt rigtige sted! Vi giver dig opskriften på de ultimative kaffeéclairs! Det er let smørbagt fransk bagværk pumpet med en lækker og intens kaffecreme. Og vi snakker ikke et “hint” af espresso, nej, det her smager af kaffe! Få den fulde oplevelse og glæd dine gæster med en dessertoplevelse de sent vil glemme!
Bon Appetit!
[su_youtube url=”https://youtu.be/or9l6f3yJmo”]
Steps
1
Done
|
DEJStart med at smelte dit smør i en tykbundet gryde. Tilføj vand underomrøring. |
2
Done
|
DEJNår smørret er smeltet helt, og alt vandet er tilføjet, skal du tilsætte dit mel lidt af gangen. Det kan være en god ide at bruge en si, så der ikke opstår klumper. |
3
Done
|
DEJMens der stadigvæk er godt med varme på din melbolle, overfører du indholdet til en røremaskine, eller tager gryden af varmen, og gør dig klar til selv at røre godt rundt. |
4
Done
|
DEJNår din dej er færdig, skruer du ovnen op på 200 grader, og gør en bageplade klar. |
5
Done
|
DEJKom nu dine Éclairs i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud på din bageplade. HUSK at der skal være mellemrum mellem dem, da de vokser en del i ovnen. |
6
Done
|
DEJSæt dem nu i ovnen og bag dem ved 200 grader i 20 minutter. Det er vigtigt at du IKKE åbner lågen til ovnen, før at du ved at de er bagt færdige, ellers kan de falde helt sammen. Så sæt tid på, og hold øje med dem gennem glasset i lågen. |
7
Done
|
CREMEMens dine Éclairs bager i ovnen, kan du begynde at lave din kaffecreme. |
8
Done
|
CREMEStart med flække din vaniljestang og skrab den korn ud. Bland dem med lille smule sukker på en tallerken, indtil det hele hænger godt sammen. |
9
Done
|
CREMEHæld nu en lille smule mælk (1/2-1 deciliter) op i en lille skål og rør din Maizena ud i den. Sæt den til side. |
10
Done
|
CREMEKom nu resten af mælken, æg, kaffe, sukker og vaniljestangen (både den tømte stang og de korn du har blandet med sukker) op i en tykbundet gryde. |
11
Done
|
CREMEVarm nu det hele langsomt op til kogepunktet under omrøring. |
12
Done
|
CREMENår det så småt begynder at simre, fortsætter du med at piske, og kommer din Maizena/mælkeblanding op i gryden. Fortsæt nu med at piske i nogle minutter indtil at kaffecremen for den helt rigtige kagecreme-konsistens. Tag den derefter af varmen. |
13
Done
|
CREMELad nu din creme køle helt ned, før du skal bruge den. |
14
Done
|
CREMENår din creme er kølet helt ned, pisker du noget flødeskum og vender det i den afkølede creme. Det gør at den bliver mere luftig. |
15
Done
|
CHOKOLADEChokoladen kommes i en lille gryde sammen med fløde. Nu skal det varmes op indtil chokoladen netop er smeltet. Rør det rundt med en ske undervejs. Tilsæt så lidt glukosesirup, og rør det rundt til er helt det blankt. |
16
Done
|
CHOKOLADENu skal det varmes op indtil chokoladen er smeltet. Rør det rundt med en ske undervejs, og tilsæt så lidt glukosesirup og cognac. Rør massen rundt til den er helt blank. |
17
Done
|
LAV ÉCLAIRSNår dine Éclairs har bagt færdig, og din kaffecreme er kølet helt ned, er du klar til at fylde dine kager. |
18
Done
|
LAV ÉCLAIRSOverfør din creme til en sprøjtepose med en metaltud. Fyld nu dine kager fra bunden af med masser creme! Du vil kunne mærke at din kage bliver tungere og mere udvidet. |
19
Done
|
LAV ÉCLAIRSDyp nu dine fyldte Éclairs i chokoladen så halvdelen af den er dækket. Stil på en bageplade eller rist, og lad chokoladen sætte sig inden servering! Bon appetit! |