Ingredienser
-
DEJEN
-
300g Boghvede
-
1 teske Salt
-
Vand
-
FYLD
-
Æg
-
Revet ost
-
Skinke i tynde skiver
-
Smør
Fremgangsmetode
Vil du lave Galette som man gør det i Frankrig? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vores Galette opskrift kommer nemlig fra den franske Galettekok Pascal, der til dagligt arbejder på La Galette i København.
Hvad er en Galette i grunden? Kan pandekager være andet end en dessert? Og hvorfor drikker man fransk cider af en lerkop? I anledningen af Tour De France 2021 er Eat My Sports taget på besøg hos på de franske restaurant “La Galette”, de ligger i hjertet af Kongens København. Her møder de den franske kok Pascal der lærer dem at lave klassiske franske Galettes som man gør det i Bretagne. Det er den FULDE autentiske franske madoplevelse fra start til slut.
I videoen kan se mere om vores besøg hos La Galette og høre Pascal fortælle mere om hvordan man laver Galette, hvilken betydning de har i Frankrig, og ikke mindst hvad du bør drikke til din Galette.
NB! Denne opskrift er den originale Galette opskrift der bliver brugt hos La Galette, og kokken Pascal bruger aldrig faste mål når han laver sin dej. “Det er noget man skal mærke sig frem til”som han siger. Vi prøver dog at hjælpe dig så godt som muligt, og du kan se i videoen hvordan den bliver lavet, og hvordan den skal se ud i flere stadier.
Så find din indre franske galettekok frem, og byd hele familien på lækre franske galette! Denne opskrift giver dej nok til 10 styks.
Besøg La Galette hvis du er i København – det kan ikke blive mere fransk!
Bon Appetit!
[su_youtube url=”https://youtu.be/zPhE0hChd_c”]
Steps
1
Done
|
DEJENDejen er glutenfri, og det kræver derfor lidt ekstra tid for melet at suge væde til sig. Derfor er det vigtigt at du starter dagen inden du skal bruge den. |
2
Done
|
DEJENTag en stor skål og hæld din boghvede og salt i den. |
3
Done
|
DEJENInkorporer nu vand lidt af gangen indtil du har tyk og homogen dej, |
4
Done
|
DEJENInden dejen skal på køl, skal du hælde lidt ekstra vand i skålen, så den ikke tørrer ud mens den er på køl. |
5
Done
|
DEJENSæt derefter låg på skålen, og sæt dejen på køl i et døgns tid. |
6
Done
|
GALETTENår der er gået et døgns tid, er du klar til at lave din galette. Men inden du kan bruge dejen, skal du tilføje lidt mere vand, så du får en mere flydende dej. |
7
Done
|
GALETTESmør din pande ind i fedtstof. Den bedste måde er at væde noget køkkenrulle i smeltet smør, og smøre panden ind, inden brug. |
8
Done
|
GaletteFå nu temperaturen godt op på panden, og hæld lidt af dejen ud i et tyndt lag der dækker hele panden. Kom smør på den øverste side af pandekagen, og vend den om. Så er du klar til at komme fyld på. |
9
Done
|
GALETTESlå et æg ud på midten af pandekagen. Hvis du kan, må du gerne forsøge at løfte æggeblommen op, og sprede hviden rundt på pandekagen. Dette kan gøre ved hjælp af en køkken/kagespartel. |
10
Done
|
GALETTEKom nu godt med revetost på |
11
Done
|
GALETTE |
12
Done
|
GALETTE |