Bornholmer Kartoffelsalat
Smagen af frisk sommmer!

0 0
Bornholmer Kartoffelsalat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
1 kg Kartofler Små kartofler - gerne aspargeskartofler
1/4 Spidskål
1 stort Rødløg
2 spsk Sennep Gerne en bornholmsk sennep fra Lehnsgaard
1 Spsk Rosmarin Evt mere til topping
5 spsk Mayonnaise
8 spsk Græsk yoghurt
Salt + peber
Køkken:

Smagen af dansk sommer samlet i én skål!

  • 30 min
  • Personer 4
  • Let

Ingredienser

Fremgangsmetode

Share

Vi ELSKER Bornholm! Så efter en lækker uge på solskinsøen, kom vi på denne lækre sommerret, som udelukkende består af bornholmske råvarer. Man kan dog sagtens bruge opskriften i hele landet, så længe man bruger gode råvarer.

Solen ligger smukt over det danske landskab, og vi ved alle, at solen skinner mest på Bornholm. Derfor lå det lige til højrebenet, at vi tog den klassiske kartoffelsalat under en kærlig bornholmsk behandling. Dette er vores bud på, hvordan du kan få skyerne til at lette, og solen til at bryde frem, på en dejlig dansk sommerdag.

Vi anbefaler at nyde retten til vores bornholmske BBQ ret af langtidsstegt svineskank.

Steps

1
Done

Start med at sætte vand over til dine kartofler

Sæt dit vand over, og husk at salte det godt! Det skal smage af det bornholmske havvand, inden du hælder din kartofler i gryden.

2
Done

Kog dine kartofler

Dine kartofler skal koge i ca. 10 minutter - de skal ikke være kogt helt bløde, da de stadig skal have lidt bid til sig. Hvis kartoflerne er kogt for meget, kan de blive lidt smattede, når de bliver vendt med dressingen til sidst.
Kogetiden kan variere efter hvor store dine kartofler er, så hold øje med dem, og er de store, skal de have ekstra tid.
Imens de koger, kan du starte på din dressing.

3
Done

Snit spidskål, rødløg og frisk rosmarin.

Snit dem alle i gode mundrette stykker. De skal give det sprøde element til retten.

4
Done

Lav din dressing

I en stor skål blander du din mayonnaise, sennep, græske yoghurt, salt og peber.

5
Done

Rør det hele godt sammen, og tilføj dine snittede grøntsager

Sørg for at vende det hele godt sammen.

6
Done

Lad kartoflerne køle af

Når dine kartofler er kogt færdig, erstatter du hurtigt det varme vand med koldt vand (gerne isvand). Lad nu din kartofler køle helt af inden du går videre.

7
Done

Vend det hele sammen

Vend dine afkølede kartofler i din dressing, og top med noget frisk rosmarin.

Så er du klar til servering!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

previous
SMØRDAMPEDE MAJS
Cote de boeuf
next
Cote de Boeuf – KONGEN AF BØF!
previous
SMØRDAMPEDE MAJS
Cote de boeuf
next
Cote de Boeuf – KONGEN AF BØF!

Tilføj din kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function shell_exec() in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php:2 Stack trace: #0 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(810): require_once() #1 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(745): load_template('/customers/6/0/...', true, Array) #2 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/single-osetin_recipe.php(792): get_footer() #4 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/6/0/...') #5 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/6/0/...') #6 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/index.php(17): require('/customers/6/0/...') #7 {main} thrown in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php on line 2