Thanksgiving Middag
Den perfekte Menu

0 0
Thanksgiving Middag

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Adjust Servings:
STUFFING
En god klat Smør
2 fed Hvidløg
300 gram Champignon
2 Løg
3 stilke Bladselleri
2 Gulerødder
2 Kartofler
200 gram Bacon
300 Brød
Salt + peber
Paprika
Salvie
Oregano
2 dl Hønsebouillon
KALKUN
1 (4-5 kg) Kalkun OBS! Har du købt en frossen kalkun, er det vigtigt, at den når at tø helt op. Den bedste måde at gøre det på er i køleskabet, hvor det tager ca. tre dage.
KARTOFFELMOS
1 kg Kartofler
Salt + peber
50 gram Smør
2 dl mælk
3 fed Hvidløg
TRANEBÆRSOVS
200 gram Sukker
250 ml Vand
250 gram Friske tranebær
1 tsk. Kanel
Et drys Muskatnød
CORN BREAD
150 gram Smør
200 gram Sukker
3 Æg
400 ml Sødmælk
250 gram Hvedemel
150 gram Majsmel
4½ tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
Køkken:

Kalkun og stuffing!

  • 3 timer
  • Personer 4
  • Middel

Ingredienser

  • STUFFING

  • KALKUN

  • KARTOFFELMOS

  • TRANEBÆRSOVS

  • CORN BREAD

Fremgangsmetode

Share

Hvis der noget, der hænger sammen, så er det football og fugl!

Thanksgiving er en af de helt store dage i NFL sæsonen, hvor familierne samles om football og det helt store madbord. Men det behøver ikke kun være forbeholdt amerikanerne. Vi vil meget gerne sprede det madglade budskab herhjemme.

Her er opskrifterne på en Thanksgiving middag fra TV 2 SPORT-dagene, så du selv kan holde den perfekte Thanksgiving.

[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]

Steps

1
Done

STUFFING

Steg bacon og svampe af.

2
Done

STUFFING

Hak/blend løg, hvidløg og bland med krydderier, revet gulerod, revne kartofler og brødterninger.

3
Done

STUFFING

Bland det hele på panden med en god klat smør og spæd til med bouillon.

4
Done

STUFFING

Forholdet mellem ingredienserne er alt efter smag og behag. Men konsistensen skal være fugtig og grødet, så stuffingen indefra kan afgive saft og kraft til kalkunen.

5
Done

KALKUN

Ingen Thanksgiving middag uden fugl!

[two_third][dropcap]1[/dropcap]Den optøede kalkun "tømmes" for diverse indvolde og andet, skylles, og så skal der ’stuffes’

6
Done

KALKUN

Når kalkunen er fyldt med stuffing sættes den på en let-smurt bradepande, hvorefter kalkunen også bliver smurt med smør og drysses med salt og peber.

7
Done

KALKUN

Stegetiden for en kalkun afhænger af størrelsen. Men en god tommelfingerregel er 50 minutter pr. kilo ved 160 grader. Den lave varme gør, at kalkunen ikke bliver så tør.

HUSK: Hver halve time SKAL du smøre kalkunen med koldt smør på så meget af overfladen, som du kan komme til. Det gør også, at kødet ikke bliver tørt.

8
Done

KARTOFFELMOS

Kartoflerne renses, skæres ud og koges uden salt.

9
Done

KARTOFFELMOS

Når der mangler 5-10 minutter af kogningen kan det anbefales at smide et par fed hvidløg i vandet. Det giver lige lidt ekstra smag.

10
Done

KARTOFFELMOS

Når kartoflerne og hvidløg er møre moses de.

11
Done

KARTOFFELMOS

Tilsæt herefter salt, peber, smør og mælk efter smag og ønsket konsistens.

Gå altid frem lidt ad gangen. Det er trods alt lettere at tilsætte mere, end det er at tage noget ud af mosen igen!.

12
Done

TRANEBÆRSOVS

Sukker og vand koges op.

13
Done

TRANEBÆRSOVS

Tilsæt derefter tranebær, kanel og muskatnød.

14
Done

TRANEBÆRSOVS

Det hele koges i ti minutter til bærrene er sprunget.

15
Done

TRANEBÆRSOVS

Hæld massen over i en skål og sæt det i køleskabet i et par timer. Det gør sovsen tyk og syltetøjsagtig, hvilket også er meningen trods navnet tranebærsovs.

16
Done

CORN BREAD

Smør og sukker røres sammen.

17
Done

CORN BREAD

Mælk og æg tilsættes og røres sammen.

18
Done

CORN BREAD

Mel, majsmel, salt og bagepulver tilsættes og dejen røres sammen til en masse, der minder mere om kagedej end brøddej.

19
Done

CORN BREAD

Dejen hældes i en form med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

20
Done

Velbekomme!

Rigtig god Thanksgiving middag og velkbekomme!

Marc Skafte

NFL og NBA nørd til fingerspidserne! Gul klud skribent og uddannet i amerikanske studier ved SDU. Så lidt kulturel interesse er der da også.. Elsker greasy mad, alt med ost og de lilla vikinger! Så nårh ja, SKOL VIKINGS! (duduuuu)

previous
Halloween opskrifter: Banana Scream Pie
next
Jorden rundt på fire sliders
previous
Halloween opskrifter: Banana Scream Pie
next
Jorden rundt på fire sliders

Tilføj din kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function shell_exec() in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php:2 Stack trace: #0 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(810): require_once() #1 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template.php(745): load_template('/customers/6/0/...', true, Array) #2 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/single-osetin_recipe.php(792): get_footer() #4 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/6/0/...') #5 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/6/0/...') #6 /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/index.php(17): require('/customers/6/0/...') #7 {main} thrown in /customers/6/0/3/eatmysports.dk/httpd.www/wp-content/themes/neptune-by-osetin/footer.php on line 2