Ingredienser
-
Honning (flydende)
-
500 gram Makaronipasta
-
80 gram Cheddar (mild)
-
80 gram Cheddar (modnet)
-
80 gram Parmesan
-
25 gram Smør
-
6 dl Sødmælk
-
4 spsk. Hvedemel
-
1 tsk. Cayennepeber
-
1 spsk. Hvidløgspulver
-
Laurbærblade
-
Rosmarin
-
Salt + peber
-
Panko RaspKan bestilles her: https://wakuwaku.dk/50-panko
Fremgangsmetode
Tre gange ost og sød honning? Velkommen til den amerikanske syd.
I USA er retten Mac n’ Cheese meget tit en “sideorder”, eller på dansk et “tilbehør”, men afhængigt af hvor stor en portion du laver, så kan du sagtens spise denne ret som hovedret.
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
Start med at tænde din ovn så den er klar til brug. Den skal stå på 200 grader. |
2
Done
|
Derefter kan du med fordel rive alt din ost. Så er det klar til at komme i gryden, når tid er. Når osten er revet, skal du lave din mælkeblanding. |
3
Done
|
|
4
Done
|
I den skal du koge din makaroni efter anvisningerne på pakken. Det er vigtigt at du “underkoger”/undertilbereder dem med et par minutter, da det hele også skal i ovnen til sidst. Når makaronien koger, skal du have fat i en stor gryde. |
5
Done
|
I den skal du lave en klassisk melbolle, som man laver til opbagt sauce. Start med at smelte din smør under svag varme og tilføj derefter din mel. Rør det nu sammen til en sammenhængende “melbolle”. Husk at dit mel ikke må brænde på! |
6
Done
|
Når melbollen er klar, tager du en sigte, og holder den over gryden med melbollen i. Nu hælder du din varme mælk igennem den, lidt af gangen, imens du sørger for at røre rundt i gryden. Du skal nemlig ikke have dine laurbærblade med ned i din sauce. |
7
Done
|
Når al mælken er rørt i, lader du det koge under omrøring i 5 minutters tid, og så tilsætter du din pasta og din ost. Der må gerne komme lidt pastavand med i gryden, og gem gerne det overskydende vand. Det kan nemlig bruges, hvis din ret ser ud til at være for tør. |
8
Done
|
|
9
Done
|
|
10
Done
|
Lad nu retten få en 20 minutters tid i ovnen, indtil at overfladen ser sprød og gylden ud. De 20 minutter er en cirka tid. Hold altid øje med din mad når det er i ovnen, for ser retten “rigtig” ud allerede efter 15 minutter, eller først efter 25 minutter, så er det der den skal ud. Bare pas på at den ikke bliver tør! Det er det vigtigste, og husk at du kan spæde op med dit pastavand undervejs. |
11
Done
|
|
12
Done
|
Lad nu den varme mac n cheese smelte sammen med honningen, og nyd din footballkamp. Det kan være en god ide at havde honningen tæt ved dig, for der kan sagtens “efterkrydres” med den under middagen. |
13
Done
|
God appetit! |