Ingredienser
-
12 Æg
-
100 gram Hakket kylling
-
1,5 dl Ligedel Hot sauce blandet med ligedele smeltet smør(Det er den samlede og blandede masse, der skal fylde 1,5 dl)
-
2 spsk. Blå ost
-
KorianderKan udelades hvis du ikke er til koriander
-
2 spsk. Græsk yoghurt
-
1 tsk. Sriracha Chili Sauce
-
1/2 flaske Brun madkulør
-
1 lille flaske (eller efter behov) Frugtfarve (rød)
-
En masse Vand
-
Ekstra Græsk yoghurttil football snøren
-
Mayonnaisetil julemandes hat og skæg
-
Kaperstil julemandens øjne
-
1 Rød peberfrugtkan bruges som mund på julemanden
Fremgangsmetode
En lækker amerikansk juleklassiker. Nu i sjove udgaver der sætter både voksne og børn i football og julehumør!
Se at komme igang!
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Kom derefter dine æg under koldt vand, så stopper du både tilbedredningen, men gør det også nemmere at pille æggene. Når du har pillet alle dine æg, skal du finde ud af om du vil farve dine æg. Hvis svaret er ja, så følge det næste punkt. Hvis ikke, så spring til punktet der hedder “Lav dit fyld”. |
3
Done
|
Farvning af ægDette er afsnittet, der fortæller hvor du farver dine æg, og bare rolig det er ikke svært. For at lave julemænd skal du skære din æg i halve, fjerne den hårdtkogte æggeblomme, og komme den hårde hvide i en gryde med varmt vand og rød frugtfarve. HUSK at gemme dine æggeblommer til fyldet. Lad nu dine æg ligge i det røde vand i minimum 15 minutter, eller til du syntes, at de har den rigtige farve. For at lave footballs, behøver du ikke at skære ægget over. Her er den fordel at komme det afpillede æg helt ned i en gryde med varmt vand og kulør. Ligesom med de røde æg skal de ligge i minimum 15 minutter, eller indtil at du syntes, at de har den rigtige farve. Tålmodighed er en dyd i denne process. |
4
Done
|
Lav dit fyld |
5
Done
|
Tag nu din hot sauce og bland det sammen med det smeltede smør, det skal bruges til dit fyld. I en stor skål blander du nu de seks æggeblommer, din kylling, den græske yoghurt, hotsauce/smørblanding, blå ost og koriander sammen til en fast masse. Den masse skal nu i plastikpose, som du så klipper hjørnet af, så du kan sprøjte det i det tomme æg. |
6
Done
|
Fyld nu dine æg op, og pynt dem enten som footballs eller julemænd. Til footballs har vi brugt græsk yoghurt til at lave snøren. Til julemænd er det brugt mayonnaise til hat og skæg, samt et par kapers som øjne. Hvis du vil helt gå helt “Jørgen Clevin” kan du også skære et lille stykke rød peberfrugt og bruge det som julemandes mund. |
7
Done
|
Velbekomme |