Ingredienser
-
Tortilla pandekager
-
7 dl Majsmel
-
1 spsk. Olivenolie
-
1 Sød kartoffel
-
4 dl Hvedemel
-
5 dl Vand
-
SmørTil panden, IKKE til dejen
-
Creme Corn
-
1 dåse Majs
-
20 gram Smør
-
2 spsk, Hvedemel
-
1 dl Fløde
-
1 dl Parmesan
-
Peber
-
Kødfyld
-
500 gram Hakket oksekød
-
Løg
-
Frisk chili
-
Hvidløg
-
Lime
-
2 spsk. Instant kaffe
-
1 spsk. Kakao
-
Limesaft
-
Til servering
-
Revet cheddar
-
Frisk Basilikum
Fremgangsmetode
Disse hjemmelavede tortillas vil slå benene væk under dine gæster! Du vil virkelig elske denne Tortilla opskrift!
Denne opskrift giver dig muligheden for at lave din tortillas helt fra bunden! Flere af elementerne kan selvfølgelig købes færdiglavet i dagligvarebutikker, men de får på ingen måde den samme smag og fylde, som hvis du tør kaste dig ud i at lave det hele fra bunden.
Se at komme igang!
[su_box title=”Kunne du lide denne opskrift? “]Kunne du lide denne opskrift på hvidløgs”bomber”? Så husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – Husk at abonnere, hvis du vil have de seneste videoer direkte i dit feed! [/su_box]
Steps
1
Done
|
TortillaStart med at lave dine tortilla pandekager. Den søde kartoffel skal indgå i dejen, så derfor skal du starte med tilberede den, så den bliver blød og medgørlig. Vi brugte i dette tilfælde mikroovnen, og gav den af flere omgange, i hvad der i alt har svaret til ca. 10 minutter. Tilbedredningstiden afhænger af størrelsen på din kartoffel, så det er svært at give en præcis tid. Prøv dig frem, og giv den 2-3 minutter af gangen, og prøv så med gaffel at fornemme, hvor blød den er blevet. Husk at prikke huller i den inden du kommer den i mikroovnen. Har du ikke en mikroovn, kan du sagtens bare koge den med skræl som normalt. Når den er kogt færdig bør skrællen glide ganske nemt af. Når din kartoffel er kogt færdigt, skal den lige køle lidt af, før du kan arbejde med den. |
2
Done
|
TortillaImens kan du i en skål blande alle dine ingredienser til tortilla pandekagerne. Rør det hele godt sammen, og tilsæt hvad der svarer til 2 dl af den bagte søde kartoffel. Rør det hele godt sammen til en dej. Da vi arbejder med majsmel, går der lidt tid før at det suger, så lad gerne din dej stå lidt, efter at du har rørt den godt sammen. |
3
Done
|
Tortilla |
4
Done
|
Tortillla |
5
Done
|
Tortilla |
6
Done
|
BaconOg her starter vi faktisk med at tilbederede vores bacon, da vi skal bruge fedtet fra det, til at stege vores kød og grøntsager i. Så start med at stege din bacon helt sprød på en panden. Læg derefter din bacon på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, og sæt det til side. |
7
Done
|
|
8
Done
|
Kødfyld |
9
Done
|
Kødfyld |
10
Done
|
Kødfyld |
11
Done
|
Corn cremeNu er du klar til at lave dine creme corns. Smelt din smør i bunden af en lille gryde, og tilsæt din mel og fløde. Rør det hele godt sammen, og tilsæt derefter din parmesan, og din dåse majs. Lad det hele komme op og koge, og skru derefter ned på lav varme. Det hele skulle gerne blive til en tykmasse. Tilsmag med peber. |
12
Done
|
Saml din tortilla!Så er vi faktisk klar til at samle din tortilla. Du kan evt varme dine pandekager forsigtigt i mikro-ovnen i kort tid (30 sek – 1 minut). Hvis dit kød er blevet koldt, kan dette også opvarmes på panden igen. Du samler din tortilla så ledes: Placer din pandekage på en tallerken, fyld kød i bunden, overhæld dine varme creme corns, knus din bacon i små stykker, derefter din revet cheddar, og afslut med lidt frisk basilikum. |