Ingredienser
-
Tærtebund
-
125g Smeltet smør
-
125g Sukker
-
250g Hvedemel
-
1 Æg
-
1 tsk Bagepulver
-
Fyld
-
150g Sukker
-
40g Hvedemel
-
1 tsk Salt
-
475ml mælk
-
3 Æggeblommerpiskede
-
30g Smør
-
1.25 tsk Vanilje Essens
-
4 BananerEvt. 3 hvis det er meget store bananer
Fremgangsmetode
Denne opskrift er noget helt specielt. Den kommer nemlig fra Banana Cream Pie-mesteren selv, Jørgen Bach.
Han fik sin egen fanskare på det hedengangne TV 2 SPORT. De krævede, at Jørgen Bach lavede desserten, når vi havde Thanksgiving.
Opskriften får du her og du skal starte et par dage før en Southern style Banana Cream Pie skal serveres.
Tærtebund: Der findes et hav af opskrifter på disse, og hvilken du vælger er lidt efter smag og behag. En crumble-agtig bund baseret på Digestive-kiks er normalt fantastisk. Jeg synes personligt ikke at det passer til den relativt flydende Banana Cream Pie. Med mindre tærten får virkelig god tid til at sætte sig (1 døgn i køleskabet) En simpel opskrift på en normal dessert tærtebund kunne være som den du finder her.
Southern Style /Caribbean Style: Man kan evt. lave sin Banana Cream Pie Southern Style eller Caribbean Style. Det er ganske nemt. Du tager 100-150 g nødder (helst Pecan-nødder) og finthakker. De skal så ligge i blød i enten Bourbon (Southern) eller rom (Caribbean) i lang tid. Hvis du følger en ægte Southern opskrift, så er det minimum en uge. Nødderne fordeles over bananerne (det er vigtigt at det ikke er omvendt). Cremen hældes over og tærten bages.
Var du vild med denne opskrift? Husk at du altid kan finde vores youtube-kanal her – samt finde flere opskrifter her.
Steps
1
Done
|
TærtebundBland alle ingredienser og fordel dejen i et smurt tærtefad. |
2
Done
|
Tag tærtebunden ud, og “ret” evt. lidt på dejen, hvis den er sunket lidt sammen i kanterne. |
3
Done
|
FyldI en tykbundet gryde, bland mel, sukker og salt. Tilføj mælk lidt efter lidt. |
4
Done
|
Opvarm ved medium varme under konstant omrøring indtil det hele koger. |
5
Done
|
Bland en smule af den varme creme i æggeblommerne. |
6
Done
|
Rør rundt og hæld derefter æggeblommerne i den varme creme. |
7
Done
|
Rør kraftigt i cremen i 2 minutter. Tilsæt smør og vanilje ekstrakt og rør i cremen |
8
Done
|
Læg bananskiverne i den bagte tærtebund. Hæld vaniljecremen over. Bag i 30-35 minutter ved 175 grader. |